LENNIK - Vrijstaat Vanmol lanceert tripel-versie van Gronckel

LENNIK - Vrijstaat Vanmol lanceert tripel-versie van Gronckel

Van_mol_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Vanmol_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Vanmol_3
Foto's Emile Devogeleer
 

Pajotse microbrouwerij brengt derde bier op de markt

De Pajotse microbrouwerij  Vrijstaat Vanmol brengt op maandag 5 december een nieuw bier op de markt. Cartoonist-brouwer Erwin Vanmol noemt het zelf ‘het best bewaarde, publieke geheim van de Vrijstaat’.  Voor wie reeds een bezoek bracht aan de brouwerij, was deze Gronckel-versie met een derde meer hop, een derde meer mout en een derde meer alcohol geen onbekende meer. Tripel Gronckel is het derde bier dat door de Vrijstaat Vanmol wordt geproduceerd.

“Tijdens proefsessies van experimentele brouwsels werd deze winterse godendrank steevast op goedkeurend gebrom onthaald. Daarom werd besloten van hem voor iedereen beschikbaar te maken”, aldus Erwin Vanmol.

Gronckel, het eerste bier van Vrijstaat Vanmol, was van bij de start een schot in de roos. De vraag overtreft alle verwachtingen. Dit ambachtelijk bier wordt gebrouwen ter ere van Frans-Jozef De Gronckel, de advocaat die 200 jaar geleden geboren werd en die de streek tussen Zenne en Dender de naam ‘Pajottenland’ gaf.

Het tweede bier van de Vrijstaat Vanmol creëerde Erwin voor de Cohiba Atmosphere-vestigingen in Antwerpen en Maastricht. Het leent zich uitstekend voor ‘cigarpairing’. Het Cohiba Atmosphere-bier wordt exclusief gebrouwen voor deze twee sigaarlounges en is daarom niet in de gewone drankenhandel verkrijgbaar.

Tripel Gronckel werd gebotteld in flessen van 33cl en 75cl en is vanaf volgende week te koop bij de betere bErwin Vanmol is een Vlaams cartoonist en professioneel microbrouwer. Er verscheen al cartoon-werk van hem in o.a. Knack, P-Magazine, Le Vif, De Standaard, Het Laatste Nieuws, Doorbraak, Arbo Podium (NL), Internet Hotspots (NL). Daarnaast tekent Erwin ook voor bedrijven als ING, Nestlé, Swissport en Microsoft. Tegelijkertijd was hij ook hobbybrouwer. Lange tijd bleef zijn bierpassie beperkt tot het proeven van kwaliteitsbieren, het zelf creëren van bierrecepten en het ontwerpen van etiketten voor Belgische en Amerikaanse brouwers. In mei 2016 richtte Erwin zijn eigen microbrouwerij op in hartje Pajottenland. In Lennik, vlakbij de oude Frankische dries van 't Nelleken, vond hij een geschikte brouwlocatie. www.vrijstaat.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 10 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 03 okt 2017
Emile Devogeleer | 10 sep 2017

archief