LENNIK - Jan (15) hoopt nog vòòr eind december zijn eigen Janimal-bier op de markt te brengen

LENNIK - Jan (15) hoopt nog vòòr eind december zijn eigen Janimal-bier op de markt te brengen

Janimal_2
Foto Emile Devogeleer
 

 Crowdfundingactie is een groot succes

Jan Panneels, de scholier die sinds enkele maanden in de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol komt helpen bij het ontwikkelen van nieuwe bierrecepten, heeft in minder dan één week met zijn crowdfundingactie al ruim 5000 EUR verzameld. Daarmee kan hij 16 hectoliter van zijn eigen ‘Janimal’-bier laten bottelen. Het cijfer 16 is symbolisch, want de jongste brouwer van het land wordt pas 16 jaar op 26 februari 2017.

"Graag wil ik alle 'early funders' van harte danken voor hun steun. Ik had niet gedacht dat het basisdoel van 4000 EUR zo snel zou bereikt worden. De media-aandacht die mijn project heeft gekregen, heeft daar zeker tot bijgedragen", zegt Jan Panneels. "Heel wat Dilbekenaren en Lennikenaren hebben mijn project financieel gesteund, maar ook mensen van elders in Vlaanderen en zelfs van Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten hebben hun steentje al bijgedragen. Aan iedereen een oprecht woord van dank!"

De jonge ondernemer hoopt via de crowdfunding nog extra fondsen bijeen te sprokkelen. Hij wil namelijk graag een elektrisch aangedreven bakfiets kopen. Daarmee wil hij Vrijstaat Vanmol-bieren leveren aan klanten en cafés in de buurt.

Wie Jan financieel steunt of bier aankoopt via www.janimal.be , krijgt er enkele leuke beloningen bovenop zoals Janimal-cartoonboeken, flessenopeners, T-shirts, degustatiesessies of zelfs overnachtingen in een B&B met sauna in het Pajottenland. Bedrijven die aan hun personeelsleden of klanten een eindejaarsgeschenk willen geven, kunnen via de crowdfundingactie flessen bestellen met hun bedrijfslogo of -naam op het etiket. Brouwer-cartoonist Erwin Vanmol zorgt voor een origineel labelontwerp.

Het crowdfunding-project dat vorig weekend werd gelanceerd, loopt nog tot en met 30 december 2016.

Janimal is een blond Belgisch bier en bevat slechts 3,3% vol. alcohol. Als ingrediënten werden water, tarwe, haver, gerstemout en vier hopsoorten (citra, simcoe, mosaic en cascade) gebruikt. Het bier zal beschikbaar zijn in flessen van 33cl en 75cl. “Met dit ambachtelijk gebrouwen bier wil ik bewijzen dat iets smaakvols niet veel alcohol hoeft te bevatten. Bier met passie gebrouwen, moet men altijd met verstand en met mate drinken”, aldus de jongste brouwer van het land.

www.janimal.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 10 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 03 okt 2017
Emile Devogeleer | 10 sep 2017

archief