N-VA - LENNIK² – Wegenis wordt onvoldoende onderhouden

N-VA - LENNIK² – Wegenis wordt onvoldoende onderhouden

Wegenis_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Wegenis_2
Foto's Emile Devogeleer
 

N-VA - LENNIK² maakt zich zorgen over het onderhoud van de wegen in de gemeente. Hiertegen protesteerden ze. Ieder bestuur streeft ernaar of heeft minstens de roeping om ervoor te zorgen dat mensen niet alleen met een propere voet hun huis kunnen verlaten, maar ook dat het onderhoud van de wegenis in een gemeente op een deftige wijze zou gebeuren. De betrachting is steeds het onderhoud van de wegenis zo goed mogelijk uit te voeren en te zorgen dat dit zo efficiënt en zo zuinig mogelijk zou - Laks opvolgingsbeleid zorgt er ook voor dat de gemeentelijke wegenis blijvend verminkt wordt en aanleiding geeft tot herhaalde herstellingswerken met een meerkost voor de Lennikenaar als gevolg.

Inderdaad, sinds het aantreden van het huidige OpenVLD-CD&V-bestuur worden de straten te pas en te onpas open gebroken om aansluitingen op o.a. het rioleringsnet uit te voeren.

Een typisch voorbeeld hiervan is het dwarsen van de wegenis in de Schoolweg.

De herstelling van de weg gebeurt hier, en ook op andere plaatsen, eenvoudigweg niet meer.

Daarenboven wordt vastgesteld dat dergelijke oplap-herstellingen om de drie jaar dienen hernieuwd te worden omdat er zich steeds verzakkingen blijven voordoen.

Een dergelijke lakse politiek klaagt N-VA - LENNIK² aan, gezien privékosten voor aansluitingen aan woningen overgeheveld worden naar de gemeente en dus bij herhaling  door iedere Lennikenaar dienen betaald te worden.

Vóór het aantreden van het huidige Open VLD-CD&V-bestuur, diende iedereen die een aansluiting realiseerde, de wegenis ondergronds te doorboren zodat straat, voetpad en fietspad niet beschadigd werden.

Ook op andere vlakken laat het onderhoud van de wegenis te wensen over:
- De Markt ligt er oneffen en verwaarloosd bij 
- De werken van herstel van de betonplaten in de Negenbunderstraat zijn gestart op 24 oktober ll. en werden slechts deze week beëindigd 

- Verzakkingen in de wegenis worden niet hersteld geschieden.

De uitzondering op deze regel is blijkbaar de gemeente Lennik:
- De gemeente maakt er blijkbaar een gewoonte van om haar wegenis onvoldoende te onderhouden (zie terzake de actie van N-VA - LENNIK² om ludiek een schaap in te zetten om voor de kerk van Eizeringen het gras te verwijderen dat langs alle kanten op straat groeide)

- Enz. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 10 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 10 sep 2017

archief