LENNIK – Dikketruiendag in het Sint-Godelieve-Instituut.

LENNIK – Dikketruiendag in het Sint-Godelieve-Instituut.

Sgi_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Sgi_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Sgi_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Sgi4
Foto's Emile Devogeleer
 
Sgi_5
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vrijdag 17 februari is het Dikketruiendag en vele scholen schenken hier aandacht aan, dit is ook het geval in het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik. De leerlingen van de werkgroep wereldburgers / milieu van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik willen deze dag ook dit jaar niet ongemerkt laten voorbijgaan. Om de aandacht van de medeleerlingen hierop te vestigen organiseerde ze op donderdag 16 februari een heuse Vlaamse kermis  tijdens de middagpauze.

 Alle leerlingen konden aan verschillende kraampjes deelnemen aan allerlei volksspelen  (zoals ringwerpen, sjoelbak, bikkelen,…) die telkens gekoppeld werden aan een aspect van de klimaatsverandering. In ruil voor deelname worden zij op Dikketruiendag zelf getrakteerd op een kleine versnapering. Die zal uitgereikt worden aan een infostand die de leerlingen van deze werkgroep bemannen in samenwerking met de breiclub. Hier zullen ook enkele creaties te bewonderen zijn (al dan niet nog in volle ontwikkeling) van dikke truien, sjaals,…

Bij deze gelegenheid wil het bestuur en de leerkrachten iedereen uit nodigen op hun ' Familierestaurant ' dat dit weekend, 17 / 18 en 19 februari. Dit eetfestijn zal plaatsvinden in de nieuwe refter van de school.

Op het menu, Tomatenroomsoep, Kippenpastei, Rumsteak, Varkensgebraad, Zalmfilet, Vegetarische Tagliatelle, Kinderschotel, Dessert, Gebak, Ijs, Koffie, Wijn, en andere frisdranken, dit alles aan zeer democratische prijzen.

De opbrengst van dit familierestaurant gaat naar de bussen die worden ingezet voor het vervoer van de leerlingen naar allerlei activiteiten buiten de school.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jun 2018
Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018

archief