Prins, Trots van Brabant staat 25 jaar op de markt van LENNIK

C21

Prins, Trots van Brabant staat 25 jaar op de markt van LENNIK

Prins_25_jaar
Ingezonden foto
 

 Het standbeeld Prins, Trots van Brabant werd op 6 september 1992 op het Marktplein van Lennik geplaatst. Dit monumentale bronzen trekpaard, van de hand van Koenraad Tinel, dankt zijn naam aan de veulennaam van de stamvader van het Belgisch trekpaard Orange I (1863-1885). Prins bezegelt officieel de status van het Belgisch trekpaard als levend beschermd monument. 

Het zilveren jubileum van Prins gaat op gepaste wijze gevierd worden

-Zondag 19 maart (vanaf 8 uur): Sporthal Jo Baetens – Prinsbike – organisatie van KFC Lennik in samenwerking met de gemeente Lennik. Prinsbike. Een prachtige route doorheen het Pajottenland en haar niet te onderschatten heuvels! Start tussen 8 en 10.30 uur aan de Sporthal Jo Baetens. Prijs? € 4 of €2 voor -12 jaar. Douches, bevoorrading en afspuitstand worden voorzien!

-Donderdag 11 mei ( 20 uur) : Schepenbank (Alfred Algoetstraat) – wereldpremière van het “Prinslied” - Het Prinscomité wil Prins  een muzikaal eerbetoon brengen. De harmonie Sint-Cecilia Sint-Martens--Vrijdag 9 juni (20 uur) : Sint-Godelieve-Instituut (Sint-Martens-Lennik) – voordracht over “Prins, Trots van Brabant” door Hans Van Lierde in samenwerking met SGI, Andreas Masiuskring, Davidsfonds

-Zaterdag 24 juni ( 14 uur) : voormalig kerkhof- Sint-Kwintinuskerk : voorstelling houten Prins-paarden bewerkt door Lennikse kunstenaars
Lokale kunstenaars gaan aan de slag met 50 houten Prins-paarden. Op zaterdag 24 juni zullen hun kunstwerken worden tentoongesteld op het voormalige kerkhof (Sint-Kwintinuskerk te Sint-Kwintens-Lennik).  Er zijn nog enkele paarden beschikbaar. Wie over artistiek talent beschikt en graag aan de slag wil met het houten “canvas” kan contact opnemen met het Prinscomité (prinslennik@gmail.com ).De paarden zullen daarna te bekijken zijn in de gemeente Lennik, bij de lokale middenstand, tuinen …..

-Weekend 19-20 augustus : Lennikse feesten

-Zondag 10 september (14 uur) : Centrum Lennik – Feestelijke optocht naar aanleiding van “Prins, 25 jaar!”

-Zaterdag 25 november : jaarmarkt – speciale prijs Prins

Een postzegel voor Prins !
Het Prinscomité heeft opnieuw een unieke postzegel laten maken. De zegels hebben een waarde nummer 1 (binnenlandse post). Deze speciale uitgave wordt aangeboden aan € 20 voor een vel van 20 postzegels.

Op de zegel staat de tekening van Freddy Van der Haegen, die ook op het champagne-etiket kan worden bewonderd..

Apotheose : 10 september !

Op zondag 10 september zal er opnieuw een stoet met trekpaarden door Lennik stappen. Het Prinscomité hoopt op meer dan 100 Brabantse trekpaarden ! Naast de stoet zal er ook een Prinsworp worden georganiseerd door het Lennikse Middenstandsverbond , kinderanimatie….. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief