LENNIK - Erfgoeddag laat slechtzienden mee kijken in kasteel van Gaasbeek

LENNIK - Erfgoeddag laat slechtzienden mee kijken in kasteel van Gaasbeek

Gaasbeek_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Gaasbeek_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het kasteel van Gaasbeek zullen op erfgoeddag (zondag 23 april) blinden en slechtzienden een geleid bezoek kunnen brengen aan de tentoonstelling Kairos Castle

‘Kairos Castle’ is een pleidooi voor een langzame toekomst. In deze hedendaagse kunsttentoonstelling  over ‘het juiste ogenblik’ speurt de Nederlandse filosofe Joke Hermsen met woord, beeld, klank en kleur naar de verstilde tijd. Als tegengif voor tijdgebrek en -nood biedt ze vertraging en bezinning met werk van David Claerbout, Alexandra Cool, Antony Gormley, Hans Op de  Beeck, Pipilotti Rist en vele anderen.

Kairos Castle voor blinden en slechtzienden
Op Erfgoeddag lanceren ze hun unieke TwinVision-kaarten.  Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen blinde en slechtziende bezoekers zich in het  kasteel, binnentuin en park te oriënteren. Een audiotour  begeleidt het bezoek aan de expo ‘Kairos Castle’.

Kairos Castle voor NT2
Leert u Nederlands en houdt u van erfgoed en  kunst? Het Kasteel van Gaasbeek nodigt NT2-cursisten uit voor een groepsbezoek op maat.

Maak kennis met het kasteel, zijn collectie en  geschiedenis en beleef tijd op een onvergetelijke manier in de expo ‘Kairos Castle’. Oefen daarbij uw taalvaardigheid en ontdek nieuwe woordenschat op deze unieke plek.

Praktische informatie / op zondag 23 april 2017, open van 10 tot 18 u. (laatste toegang om 17u), gratis. De rondleiding voor NT2-cursisten (min. niveau 2) vindt plaats om 11 u., reserve-ring is vereist op T. 02 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be . Meer informatie over de expo ‘Kairos Castle’ vindt u op www.kasteelvangaasbeek.be  en www.jokehermsen.nl.  Surf naar www.erfgoeddagpz.be  voor meer informatie over Erfgoeddag in de regio Pajottenland & Zennevallei.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2017
Felix MerckxI
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 mei 2018
Marc Sluys | 30 apr 2018

archief