BK Bellemannen in LENNIK met primeur

BK Bellemannen in LENNIK met primeur

Gronkelman
De Gronkelman (Foto Felix Merckx)
 

 In Lennik wordt het Belgisch kampioenschap ‘Belleman’. In primeur voor België zal er ook een ‘junior belleman’ verkozen worden. Het is een samenwerking van de gemeente Lennik met de Gilde van de Bellemannen en het Lennikse Bellemannencomité.  Alles heeft plaats op zondag 25 juni op de Markt van Lennik.

Na Gooik (vorig jaar) heeft het Belgisch kampioenschap Bellemannen opnieuw plaats in het Pajottenland.  Het kampioenschap verloopt volgens het reglement van de “Gilde van de Bellemannen”.

Uniek is dat er dit jaar tussen de twee reeksen bellemannenroepen ook een kampioenschap voor junioren wordt gehouden.

Emiel Walravens, Lennikse Belleman, of de Gronckelman, vindt dat het tijd is om stilaan aan opvolging te denken. Hij is de eerste Lennikse Belleman en voert die functie al 10 jaar met branie uit.

Daarom wordt er een kampioenschap voor junior-bellemannen gehouden. Aan dit tornooi kunnen Lennikse jongens en meisjes, die secundair onderwijs lopen, deelnemen.

Ze bereiden een tekst van maximum 50 woorden voor met als thema “Ik wil Belleman worden”. Die tekst moeten ze op 25 juni voor dragen.

De deelnemers steken zich ook in een mooi bellemanpak, want ook daar krijgen ze punten op.

De jury zal bestaan uit de Bellemannen, die deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. Er wordt hiervoor ook samen gewerkt met de Lennikse Academie Peter Benoit.

Kandidaten junior-bellemannen moeten zich melden door voor 25 mei 2017 een mail te sturen met hun gegevens (naam, voornaam, adres, tel of gsm en hun roeptekst) naar cultuur@lennik.be .

De dag start voor het publiek om 11u30 met een eerste roep door een Belleman en de loting. De Bellemannen hebben voordien een ritje gemaakt met huifkarren, getrokken door Brabantse trekpaarden.

Aansluitend volgt er een eerste reeks bellemanroepen over hun eigenstreek of stad. Dan komen de junior-bellemannen aan de beurt, gevolgd door de tweede reeks bellemannenroepen met als thema “Paardenkracht”. Dat thema is speciaal gekozen omdat in september 2017 in Lennik 25 jaar Prins, Trots van Brabant, wordt gevierd. Daarna volgt de prijsuitreiking.Tussendoor zijn er allerlei muzikale optredens, attracties. Hapjes en drankjes ontbreken niet.

Het definitieve programma wordt later bekend gemaakt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 mei 2018
Marc Sluys | 30 apr 2018

archief