LENNIK - De Kleine Prins kreeg een ander uitzicht

LENNIK - De Kleine Prins kreeg een ander uitzicht

Prins_1
Ingezonden foto's
 
Prins_2
Ingezonden foto
 
Prins_3
Ingezonden foto
 
Prins_4
Ingezonden foto
 
Prins_5
Ingezonden foto
 

 Vele (groot)ouders, tante, ouderraadleden, onze gepensioneerde klusjesman en leerkrachten kwamen de handen uit de mouwen steken in De Kleine Prins!  Schitterend weer en ...een super toffe sfeer, fijne samenwerking en vooral...heel veel deskundigen die wat betreft klussen kracht noch moeite hebben gespaard om aan onze kleine prinsjes en prinsesjes een verfraaide, kindgerichte speelplaats te kunnen aanbieden! 

Samenwerken, samen denken om het best mogelijke resultaat te bekomen... Zalig zo'n geëngageerde mensen te mogen ontmoeten :)!

Vooraf had een werkgroep, bestaande uit ouders en leerkrachten  ideetjes verzameld.  Deze  voorstellen werden bekeken door de preventieadviseurs; een aantal waren niet haalbaar, vele mochten we vorm geven!

Tijdens het meedenken kregen we een aanbod van VZW De Poel.  Zij waren bereid om de werkbank en keuken  te realiseren.  Een prachtig professioneel resultaat.  Dit kon  op de speelplaats worden bevestigd.  We vulden dit graag aan met werktuigjes en keukengerief.

Er werd een rustige hoekje gecreëerd waar  tribunes en zitbanken een plaats kregen, alsook een vriendschapshoekje met vriendschapsbank. De omheining werd kleurrijk vernieuwd,  tal van spelletjes werden op de speelplaats geschilderd, een spiegelpaleis om onze dansers hun deskundigheid te laten bijsturen, een draairad met fitometer om de beweging te stimuleren, draairoeren 'Schip ahoy' zodat onze matroosjes zich mogen uitleven, een parkeerplaats met echte benzinepomp en bancontact zorgen voor het inleven van onze kleuters als automobilist.

Ook de VEILIGE schoolomgeving werd een belangrijk aspect! De fietsenstalling verfraaide ze met zelfgemaakte octopusmannetjes en  langs de straatkant  maakten ze gele fluo verkeersmannetjes vast om zo het voorbijgaand verkeer hun aandacht op te eisen en een aangepaste snelheid te vragen.

Vandaag 8 mei mochten de leerlingen dit resultaat aanschouwen.  Een leerlingen van het eerste leerjaar zei : 'Juf Els, ik denk dat ik op een andere speelplaats sta.  Dit is niet mijn school van vorige week!  Dit is zoveel leuker.  Het lijkt wel een nieuwe school!'  ZAAAALIG als kinderen dit zo positief mogen ervaren.  DAAR doen we het voor!! We zijn overtuigd van deze meerwaarde en gaan zeker verder in dit spoor.

'Wanneer klussen we nog eens?'  Deze spontane vraag kwam niet van één van onze leerlingen wel van meerdere helpende ouders! Leuk, toch ?

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 mei 2018

archief