Expo The Artist/Knight in kasteel van GAASBEEK

C21

Expo The Artist/Knight in kasteel van GAASBEEK

The_artist
Ingezonden foto

 Ridders spreken tot ieders verbeelding. Waar staat dit archetype symbool  voor? Hebben de ridderlijke codes en waarden vandaag nog betekenis?  Curator Joanna De Vos gaat op verkenning en creëert in het Kasteel van Gaasbeek van 11 juli tot 5 november een internationale groepstentoonstelling rond het hedendaagse  kunstenaarschap als ‘erfgenaam’ van de ridderlijke idealen.

De kunstwerken, zowel tekeningen, schilderijen, foto’s als sculpturen, installaties en (performance) films, leiden de bezoeker naar een imaginaire wereld die de ‘ridderziel’  evoceert. Er wordt gewerkt rond thema’s zoals het zelfportret van de kunstenaar  als ridder, de uitrusting en inborst, de strijd, het schaak- en steekspel, het humanistische  engagement, de overwinning van tijd, ...

Het Kasteel van Gaasbeek is met zijn bewogen geschiedenis dé plek bij uitstek voor een onderzoek naar wat een ridder is en hoe dit immer fascinerende beeld met de  kunstenaar van vandaag en de wereld kan verbonden worden. ‘The Artist/Knight’ is een eerbetoon aan de poëtische ridder die galant en in galop vanuit de sporen  van de romantiek tevoorschijn komt. De tragisch-heroïsche strijd(st)er die valt en  opstaat, die verslaat, redt, verdedigt, beschermt, zoekt, onderzoekt en voortdurend  bezig blijft met de verwachting in het vizier.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief