School van GAASBEEK met zomerconcert

C21

School van GAASBEEK met zomerconcert

School_van_gaasbeek
EP

 In 2014 ging 'de School van Gaasbeek Platform voor creatie en residentie’ van start. Als prille organisatie, met wél heel wat ervaring bij de oprichters, liijken ze naar de toekomst. Het gemeentebestuur van Lennik stelde de vroegere dorpsschool en het gemeentehuis ter beschikking én maakte ze instap klaar. Ze kregen en krijgen eveneens steun van de provincie Vlaams-Brabant. Als dank hiervoor organiseren ze op27 juni een zomerconcert.

Intussen is het 2017 en zijn er al 93 kunstenaars in het schooltje komen werken, resideren, creëren of optreden.

Dank zii de steun van de Vrienden van de school van Gaasbeek kon De School van Gaasbeek het SeptemberFestival 2016 organiseren en in de loop van het jaar tal van jonge kunstenaars een residentie aanbieden. En zij gaan verder met jonge kunstenaars de mogelijkheid te geven om te werken en te creëren. Ze willen dat ook bewust doen in een dorp, namelijk Gaasbeek, een deelgemeente van Lennik. Met artistiek werk en kunstenaars bezig zijn op een landelijke plek vlakbij een fascinerende wereldstad is een project op zích zelÍ.

Ze denken dat ze daardoor ook wat kwaliteit aan een dorpsgemeenschap toevoegen. Vandaar dat ze in2017 op27 juni om 18,30 een Zomer Concert organiseren voor 'De Vrienden van De School van Gaasbeek'. Een succesvol gebeuren kunnen ze gerust herhalen met terug een uitgelezen artistiek aanbod. Ook Jos Van lmmerseel was opgetogen over zijn passage in Gaasbeek en is bereid om terug te komen. Hij drong zelfs een beetje aan. Hij komt ditmaal echter niet alleen. De Japanse pianiste Ayako lto vergezelt hem. Ze brengeneen quatre-mains concert met onder meer werk van Satie, Grieg, Debussy en Schubert.

Ze wagen  een financiële  bijdrage om er bij te zijn, vriend te worden én 'De School van Gaasbeek' te steunen. Inschrijven en meer details over hoe u kan steunen en praktische informatie over de avond van 27 juni krijgt u op www.deschoolvangaasbeek.eu

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief