LENNIK – Sportraad huldigde zijn plaatselijke kampioenen 2016 – 2017

Alle Lennikse kampioenen (Foto Emile Devogeleer

Sofie_van_de_putte
Sofie Van De Putte (Emile Devogeleer)

U-14_relaks_rugby_club_pajot
U14 Relaks Rugby Club Pajot. 'Emile Devogeleer)

Naar jaarlijkse gewoonte huldigde de sportraad en gemeentebestuur van Lennik hun plaatselijke kampioenen,voor hun sportieve prestaties van het afgelopen sportjaar. Twee individuele sporters en twee clubs mochten een aandenken ontvangen voor hun prestaties.

Bij de individuele sporters waren dat: Sofie Van De Putte – Belgisch kampioene judo U-15 (-48 kg). Zij werd op 19 februari 2017 Belgisch kampioen judo in Herstal. Sofie lid van judoclub Lennik,behaalde de gouden medaille in de categorie –48 kg.

Ze won al haar kampen met ipon (de hoogste score) en had in de finale slechts 1 minuut nodig om haar tegenstandster te vloeren. Voor de Lennikse judoclub is het al de zesde keer dat deze felbegeerde titel werd binnengehaald.

Mieke De Mot – Belgisch kampioene zwemmen ( schoolslag 50m). Zij kroonde zich op 21 mei 2017 tot Belgisch kampioen op de 50 meter schoolslag te Charleroi tijdens het  Belgisch kampioenschap zwemmen voor mensen met een beperking!

Op haar 32ste is Mieke nog steeds een gedreven zwemster. Ze neemt nog steeds 3 tot 4 trainingen per week. Op het BK haalde Mieke ook nog 2 maal zilver en 1 maal brons op de individuele nummers.

Ze behaalde met de DAIS-ploeg ook nog eens zilver op de 4 x 50 meter aflossingswedstrijd. Tenslotte won ze afgelopen weekend nog 2 zilveren en 1 bronzen medailles op de Special Olympics te Lommel.

Relaks Rugby Club Pajot u-14 – kampioen 3de nationale.
De spelers zijn 4 jaar geleden begonnen met rugby. Vorig seizoen speelden ze nog in 4de nationale.In het seizoen 2016 – 2017 werden ze eerst herfstkampioen en uiteindelijk behaalden ze ook de kampioenstitel.

Half mei werd het seizoen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen de kampioen uit de 2de klasse, en ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten.

De sterkte van de ploeg U-14 is hun gedrevenheid, hun aanwezigheid op training en de hechte groep die ze vormen.

KFC Lennik – kampioen 3de provinciale + kampioen belofte.
Voetbalclub KFC Lennik werd kampioen in 3de provinciaal D met 87 punten, slechts één keer werd er verloren en drie keer gelijk gespeeld. Ze hebben als enige in Brabant thuis geen enkel punt verloren.

Ze scoorden maar liefst 117 doelpunten, en kregen er maar 26 doelpunten tegen. De beloften werden voor de derde keer op rij kampioen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...