LENNIK - "Prins, 25 jaar!"

C21

LENNIK - "Prins, 25 jaar!"

Prins_lennik
Foto Felix Merckx

 In 2017 vieren ze "Prins, 25 jaar!". Het bronzen beeld werd op 6 september 1992 op zijn sokkel geplaatst op het marktplein van Lennik. Deze verjaardag moet met de nodige luister worden gevierd. Op zondag 10 september zal een feestelijke optocht met meer dan 100 trekpaarden een eresaluut brengen aan Prins.

 Het comité hoopt  U al iets vroeger te mogen verwelkomen op hun volgende activiteiten : op vrijdag 9 juni (lezing door Hans Van Lierde) en zaterdag 24 juni (tentoonstelling kunstpaarden)

 Het Prinscomité, in samenwerking met de Andreas Masiuskring en de gemeente Lennik, nodigt U graag uit voor haar volgende activiteit “Prins, 25 jaar thuis in Lennik” een lezing door Hans Van Lierde op vrijdag 9 juni om 20 uur in het Sint-Godelieve-Instituut , Schapenstraat 39 te Sint-Martens-Lennik.

 Hans Van Lierde schreef voor de “Bijdrage tot de geschiedenis van Lennik , reeks 8” een boeiend artikel over “Prins, trots van Brabant”. Hij is bestuurslid van de Andreas Masiuskring en van de erfgoedraad van de gemeente Lennik. Hij is gepassioneerd door archeologie en erfgoed.

 Deelnemen aan de lezing is gratis.  Na de lezing heeft U de kans om na te praten met een lekker glaasje wijn.

 TENTOONSTELLING

Op zaterdag 24 juni is er op het voormalige kerkhof te Sint-Kwintens-Lennik de tentoonstelling van een 50-tal kunstpaarden. Pajotse kunstenaars gingen aan de slag met een houten canvas.                                                                                                                                                                                                        Bij regenweer zullen de paarden tentoongesteld worden bij Huis Vossen, Algoetstraat. Op zondag 25 juni vindt in Lennik het Belleman kampioenschap plaats. Er zullen die dag ook nog enkele paarden te bewonderen zijn (vermoedelijk in de feestzaal van de academie).  De paarden zullen te koop worden aangeboden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief