Jos Nevens is eresecretaris van het OCMW LENNIK

C21

Jos Nevens is eresecretaris van het OCMW LENNIK

Ertesecretaris_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Eresecretaris_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 Jos Nevens ging met pensioen in oktober 2016.  37 jaar lang was hij OCMW-secretaris geweest in Lennik, en coördineerde hij de organisatie die door de jaren heen van een heel bescheiden dienst werd uitgebouwd tot een erkende performante dienst met 24 verschillende soorten van sociale dienstverlening.

Alle realisaties van het OCMW heeft hij meegemaakt en mee begeleid, met overtuigde en gemotiveerde inzet en toewijding. Onder andere de buurtwerking, uitgebreide vrijwilligerswerking, seniorenwerking, serviceflats Den Bleek met dienstverlening en hun uitbreiding, zijn een troef voor de Lennikse bevolking. Ook bij regionale koepel-samenwerking rond welzijn, thuiszorg en sociaal wonen, stond hij mee aan de basis.

Gezien de grote staat van verdienste groeide het idee Jos Nevens voor te dragen voor een eretitel van zijn ambt.

Schepen Filip Van Ginderdeuren was de eerste die het voorstelde op de gemeenteraad in december. Hij is degene in het schepencollege die zich al eerder bezighield met de voorstellen rond ereburgers, ereburgemeester, en ereschepen. De gemeenteraad vond het, over partijgrenzen heen, een goed idee, maar de meerderheid vond dat het geen beslissing moest zijn van de gemeenteraad, maar wel de OCMW-raad.

Op de volgende OCMW-raad was er een gemotiveerd voorstel van (oppositie)raadslid Wim Durang, maar ook dit werd niet meteen goedgekeurd, omdat men de werkwijze eerst wilde nader onderzoeken. Zulk een lange en gevulde carrière is in Lennik immers uitzonderlijk, en men had geen ervaring met de werkwijze.

Wel was er al unanimiteit over de intentie. Na onderzoek bleek dat er inderdaad niet echt concrete regelgeving voor bestaat. Zodoende werd op de raadsvergadering in februari eenparig een (kort) reglement gestemd met objectieve voorwaarden voor personeel in decretale graden, gebaseerd op het Vlaams Personeelsstatuut. Op de OCMW-raad van april werd dan vastgesteld dat de voordracht van Jos Nevens geheel voldeed aan de voorwaarden, en werd de titel van eresecretaris eenparig toegekend. Er was nog discussie over waarom het al dan niet verlenen van een eretitel in geheime zitting moest gebeuren, maar zo geschiedde. Door het publiek huldigen overtreedt men nu eigenlijk het geheim van de besloten vergadering, maar het bestuur ziet hier geen graten in. De eretitel werd overhandigd in de vorm van een glazen teken. Aan de eretitel zijn geen andere voordelen verbonden.

De grote motivatie van Jos Nevens blijkt ook uit het feit dat hij na zijn pensionering zich meteen aanmeldde bij vrijwilligersdiensten bij het OCMW om zich te kunnen blijven inzetten.

Het voornaamste is uiteindelijk dat door deze gelegenheid aandacht kan gaan naar de zeer zinvolle werking van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn en sociaal beleid op lokaal niveau. De gehuldigde Jos Nevens zelf prees zijn oud-medewerkers en vindt de eretitel een eerbetoon aan goed teamwerk. En zo hoort het ook begrepen te worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief