Groen licht voor type 3 in GO! basisschool Lentekind te LENNIK

C21

Groen licht voor type 3 in GO! basisschool Lentekind te LENNIK

Groen_licht
Ingezonden foto
 

 Vanaf 1 september 2017 kunnen niet alleen leerlingen met een attest basisaanbod in GO! Basisschool Lentekind school terecht, maar ook kleuters - en lagere schoolkinderen met een emotionele of gedragsstoornis (type 3).

Deze kinderen hebben te kampen met onder andere een aandachtstekortstoornis  met hyperactiviteit (ADHD), een oppositioneel-opstandige  gedragsstoornis (ODD), de gedragsstoornis in enge zin, ‘conduct disorder’, een  angst- en stemmingsstoornis en/of een hechtingsstoornis.

Momenteel krijgen kinderen op Lentekind vanaf de lagere school de kans om zich te ontplooien via een geïntegreerde werking. Dankzij de goedkeuring van de overheid kunnen we nog meer inzetten op het tegemoet komen aan hun  specifieke noden. Met de uitbreiding naar kleuters toe kunnen kinderen  vanaf 2,5 jaar ook in Lentekind terecht om onderwijs op maat te krijgen.

Zij willen deze kinderen een individueel leertraject aanbieden waar structuur, rust en individuele ondersteuning op de voorgrond staan. Daarnaast ligt hun focus op het bevorderen van het welbevinden van onze kinderen en het trainen  van hun sociale vaardigheden. Met een multidisciplinaire omkadering  trachten ze deze kinderen op een sociaal aanvaardbare wijze te laten integreren in de maatschappij.

De schoolpoort staat altijd open voor een bezoek en rondleiding!

Meer info via: BuBaO Lentekind  K. Keymolenstraat 35B in 1750 Lennik – corine.steps@ringscholen.be tel 02/532 51 16 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief