N-VA LENNIK gaat in gesprek met Darya Safai

C21

N-VA LENNIK gaat in gesprek met Darya Safai

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 
Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

Op woensdag 21 juni om 19u30 ontvangt N-VA Lennik de Iraanse vrouwenrechtenactiviste Darya Safai voor een sofa-gesprek. Ze komt spreken over de oprukkende Islam en de vrouwenrechten in Iran.

Darya Safai was laatstejaarsstudent tandheelkunde aan de universiteit van Teheran in 1999, toen ze na haar deelname aan een studentenmanifestatie gearresteerd werd en in de gevangenis belandde. Ze vluchtte en woont nu in België waar ze blijft strijden voor vrouwenrechten. Een opgemerkte actie was haar protest tijdens de Olympische Spelen om Iraanse vrouwen toe te laten sportmanifestaties bij te wonen. Ze werd door N-VA gehuldigd met het Ebbenhouten Spoor, een trofee voor nieuwe verdienstelijke Vlamingen. In de Senaat werd ze gehuldigd door de Vrouwenraad.

Recent nog gaf ze een ophefmakend interview aan de krant De Tijd: Na 17 jaar in België vreest ze dat het islamisme waarvoor ze Iran ontvluchtte, ook hier opmars maakt. ‘Ik kom vaak in Vlaamse scholen. Wat de vele moslimjongeren me daar vertellen, is angstaanjagend. We moeten ons land verdedigen.’

Plaats van het gebeuren: De Meisenniersschuur, Grote Vijverselenweg 33 in 1750 Lennik

Tijdstip: woensdag 21 juni om 19u30

De afdeling biedt een hapje en een drankje aan. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief