LENNIK - Hoog bezoek voor museumtuin

LENNIK - Hoog bezoek voor museumtuin

Museumtuin_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Op 21 juni 2017 brengt de National Trust uit het Verenigd Koninkrijk een bezoek aan de Museumtuin van Gaasbeek, beheert door het Agentschap voor Natuur en Bos. De National Trust is een organisatie met afdelingen over heel de wereld, ook in België. Ze beheert historische en natuurlijke monumenten in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

De organisatie beheert er 248.000 hectare en meer dan 500 monumenten. Ze kunnen daarnaast beroep doen op 61.000 vrijwilligers en financiering via leden, schenkingen en fondsen. Daarnaast ontvangt de organisatie op zijn locaties jaarlijks 22,5 miljoen betalende bezoekers.

Vele Belgen trekken naar Engeland om tuinen, parken en natuurmonumenten te bezoeken, nu is er de omgekeerde beweging. De National Trust komt naar Vlaanderen omdat de Museumtuin absolute wereldtop is op vlak van traditionele lei- en snoeivormen. Deze technieken komen regelmatig voor bij de restoratie van historische parken en tuinen. De kennis hiervan is ‘bijna verdwenen’ vandaar dat de National Trust sinds een paar jaar hun mensen zendt voor praktijkopleiding.

Het is  Mike Calnan, Hoofd van de National Trust, die nu persoonlijk komt samen met 14 van zijn consultants en specialisten, m.a.w. de top van de National Trust die wij mogen ontvangen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 apr 2018

archief