LENNIK – Speelplaats schooltje in Gaasbeek wordt heraangelegd.

C21

LENNIK – Speelplaats schooltje in Gaasbeek wordt heraangelegd.

Gaasbeek_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Gaasbeek_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Gaasbeek_3
Foto's Emile Devogeleer
 

  Burgemeester Irina De Knop mocht de eerste steen tonen van de vele die zullen volgen voor de vernieuwing van de speelplaats in ‘de school van Gaasbeek’.Lennik heeft dan geen cultureel centrum, maar heeft dankzij de vrienden van ‘ de school van Gaasbeek’ een  culturele ontmoetingsplaats waar vele kunstenaars tot rust en inspiratie komen.

Op vraag van de initiatiefnemers van de nieuwe vereniging ‘ de school van Gaasbeek’ stelde Lennik in de zomer van 2013 het voormalige gemeentehuis en het aanpalend dorpsschooltje in Gaasbeek ter beschikking met als doel culturele activiteiten te ontwikkelen. De gemeente Lennik stelde niet alleen het gebouw ter beschikking maar  installeerde de ruimte ook instap klaar.

 Doch een infrastructuur vraagt zorg en moet bij tijd en wijle hersteld of zelf gerestaureerd worden. Ook deze gebouwen. De zijmuur had het begeven en werd door de gemeentedienst heropgebouwd, de betonnen tegels op de speelplaats waren dringend aan vervanging toe en werden uitgebroken en worden vervangen door betonen klinkertjes, en dan is er de  ingangspoort, ook die wordt volledig vernieuwd.

De duur van deze werken wordt geschat op twee maand en zouden klaar moeten zijn voor het volgende SeptemberFestival op 1, 2, en 3 september 2017.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief