LENNIK - Qw1i Beach 2017

C21

LENNIK - Qw1i Beach 2017

Beach
Ingezonden foto
 

 Dit jaar viert jeugdhuis Qw1i (lees: kweeni) Lennik de tiende verjaardag van Qw1i Beach. Het concept blijft hetzelfde: ze leggen een strand aan en houden een cocktailavond op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus is er beachvolleybal, barbecue en een strandfuif.

Al voor het tiende jaar op rij toveren de vrijwilligers van jeugdhuis Qw1i de betonnen parking vlak naast het jeugdhuis achter sporthal Jo Baetens om tot een zuiders strand. Gedurende twee dagen kan jong en oud op het strand genieten van cocktails, zomerse muziek en tal van activiteiten. “We zijn een jeugdhuis, maar op Qw1i Beach zijn eigenlijk alle leeftijden welkom”, vertelt kernvoorzitter Laura Vander Goten. “Op vrijdagavond 4 augustus openen we ons strand vanaf 21 uur voor de Cuban Night. Wat Cubaanse muziek, zelfgemaakte cocktails en enkele zetels op ons strand moeten een vakantiegevoel opwekken. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.”

Zaterdag 5 augustus start Qw1i Beach al om 12 uur met een beachvolleybaltornooi. Ploegen nemen het 4 tegen 4 tegen mekaar op, er kan nog steeds ingeschreven worden via laura@qw1i.be . Nadien volgt om 18 uur een barbecue waar ook weer iedereen op uitgenodigd is, inschrijven is niet nodig. “En vanaf 21 uur start onze beachparty”, weet Laura. “We hebben ook dit jaar geprobeerd om dj’s te zoeken in de regio, aangevuld met enkele bekendere namen. Mike Summer is bekend van vele jongerenfuiven in de regio en heeft gewoon de naam om op een zomerse fuif te staan. Daarna draait Double D, bekend van Studio Brussel. Hij stond eerder al op grote festivals zoals Tomorrowland en Laundry Day. Vanaf 1 uur draait onze hoofdact Jules X, als radiopresentator bekend van Bruzz en Studio Brussel. Met zijn vinylplaatjes draait hij alle genres aan mekaar. Goos ’n Diezel sluiten ook dit jaar Qw1i Beach terug af vanaf 3 uur. Jeugdhuisleden kunnen aan €4 komen feesten, niet-leden betalen €7. Samen met de lage jeugdhuisprijs voor de drankjes is dit best een goedkoop avondje uit.”

Plezier
Voor de vrijwilligers is Qw1i Beach altijd zwaar, maar wel leuk om te organiseren. “De voorbereidingen beginnen al in januari, en ook de opbouw neemt twee dagen in beslag. Maar je leert hier je plan trekken en dingen organiseren. Het is bovendien leuk en je creëert vriendschappen voor het leven. We hopen dat enkele jongeren binnenkort het jeugdhuis kunnen overnemen. Het is een plek waar je kan doen wat je wil, gaande van evenementen organiseren tot het interieur van het jeugdhuis bepalen. Niks moet, alles mag. Dat maakt het jeugdhuis zo leuk, en hopelijk kan een groepje jongeren de jeugdhuistraditie verder zetten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief