De Chirojongens LENNIK vieren hun 60-jarig bestaan

C21

De Chirojongens LENNIK vieren hun 60-jarig bestaan

Chiro_lennik
Ingezonden foto
 

 De Lennikse Chiro Jongens bestaat 60 jaar en dat willen ze niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Leiding, oud-leiding en volwassen begeleiding boksten een heus feestweekend in elkaar en dat heeft plaats op 2 en 3 september.

De Lennikse Chirojongens werden in 1957 opgericht door pastoor Jozef Uytterhoeven en bleef sindsdien een constante in het jeugdbewegingsleven van het dorp. Vandaag telt de groep 14 leiders en een 80-tal leden die iedere zondag plezier en vertier beleven.

Op zaterdag 2 september worden oud-leiding, kookouders, oud-kookouders en volwassen begeleiders op een onbekende plaats gedropt. Hopelijk vinden ze de weg terug, om dan op tijd te kunnen deelnemen aan de avondactiviteiten waar iedereen welkom is.

Want vanaf 19 uur moet je aan de Chirolokalen, naast zaal Ons Huis, op de Markt in Lennik zijn. Ga eens kijken wat ‘60 jaar Chiro’ wil zeggen in het Chiromuseum. Ondertussen kan je ook je honger stillen met het Varken aan het spit.

Na 60 jaar wordt er nog altijd duchtig gespeeld bij de Lennikse Chiro en dat kan jong en oud ook tijdens een Sunday Funday achter sprothal Jo Baetens. De jongens gaan er zich uitleven op springkastelen, bumperball, chirospelletjes en wagen zich aan een recordpoging. Over dat laatste blijven de leiders nog wat in het vage. Maar er gaan geruchten dat je al je verdachte eieren kan meebrengen. (nvdr: zij staan niet in voor de gevolgen).

Maar wat wel duidelijk is, is dat ook andere jeugdverenigingen en niet georganiseerde jongeren zeer welkom zijn om te komen mee spelen. Zo kunnen kinderen kennis maken met deze groep en zich later ook komen inschrijven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief