LENNIK - De School van Gaasbeek brengt SeptemberFestival

C21

LENNIK - De School van Gaasbeek brengt SeptemberFestival

Gaasbeek_1
Foto's Felix Merckx
 
Gaasbeek_2
Foto's Felix Merckx
 

 De School van Gaasbeek presenteert haar vierde editie van het Septemberfestival. Het SeptemberÍestival bouwt verder op de ontmoeting tussen 'ervaringen en vernieuwing. Gedurende deze drie dagen, 1 , 2 en 3 septemberkomen schilders, zangers, dansers, muzikanten en acteurs met hun werk naar Gaasbeek.

Talenten met naam naast nieuwlichtes. Naast presentaties in de lokalen van de vroegere dorpsschool, de speelplaats en in het vroegere gemeentehuis, wordt er werk getoond in de velden, op het dorpsplein en op zolders gelegen aan het dorpsplein.

De jongste maanden voerde de gemeente Lennik renovatiewerkzaamheden uit op de speelplaats van De School. Het eindresultaat is in zicht en ze zijn dan ook trots in primeur het resultaat te laten zien, uitgetekend door het vermaarde architectenbureau Robbrecht & Daem. Het voormalige dorpsschooltje wordt sinds 2013 door de gemeente ter beschikking gesteld van De School Van Gaasbeek, maar was in de jaren '70 al dé bakermat van een nieuwe generatie Vlaamse podiumkunstenaars. Onder meer Josse De Pauw, Pat Van Hemelrijck, Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Lauwers en Jan Decleir repeteerden en speelden voorstellingen op de speelplaats. Nu is die speelplaats dus in ere hersteld, een bijzonder moment.

PROGRAMMA
Vrijdag l september

20:0O Drie uitzonderlijke danssolo's
Maureen Bator danst haar eerste solo Guten Abend, Herr Beethoven'
Gabriel Schenker dans 'Pulse Constellations.
Lisbeth Gruwez danst 'Penelope'.

Zaterdag,2 september
Tussen 14.0O en 19.00 presenteren residenten van 'De School van Gaasbeek' fragmenten uit hun werk waar ze in Gaasbeek onderzoek naar deden. Eveline Van Bauwel, Nele Vereecken, Cassiel Gaube, Maarten Van Den Abbeele.

Het lctus ensemble organiseert, onder leiding van lctus voorman Tom Pauwels, twee workshops, naar aanleiding van het 2O-jarig bestaan van Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei. ledereen kan deelnemen.

18.00 Na de workshop'De Wijsheid van de Hand' volgt een 2de toonmoment
15.00 De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Sint-Martens-Lennik en de wekelijkse Boerenmarkt.
2O:00 Het lctus ensemble met een wereldcreatie. Liesa Van der Aa, componiste, zangeres en leading lady van de experimentele pop in ons land duikt samen met Tom Pauwels, huisgitarist van lctus in de Amerikaanse rootsmuziek.
21:00 'Restanten', teksten van Jan Fabre - Met Tiny Bertels,  Gene Bervoets en Clara Cleymans.

Zondag,3 september
PoëzieZondag met viif uitgesproken vrouwelijke stemmen.
16.00 twee dichteressen des vaderlands... Els Moors en Laurence Vielle
17.00 solo-ontmoeting met Maud Vanhauwaert, Joke Van Leeuwen of Miriam Van hee
18.30 samen op het podium: Els Moors, Laurence Vielle, Maud Vanhauwaert, Joke Van Leeuwen, Miriam Van hee

Gedurende het hele SeptemberFestival - DE INVASIE, Leer de nieuwe generatie residenten van de Gaasbeekse school kennen. Johannes Arnautt Rachel Gruijters, Nele Keukelier, Telma Lannoo, Anna Luyten, Jolien Naeyaert, Steven Prengels, Arno Synaeve, Ymke Vansteenbrugge. Ezra Veldhuis, en Maranne Walravens.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief