Museumtuin GAASBEEK en plantentuin Meise werken samen

Museumtuin GAASBEEK en plantentuin Meise werken samen

Tuin_1
Marleen Evenepoel met links de roos Coloma waarvan zij meter is en rechts de Japanse mispelboom (foto's Emile Devogeleer)
 
Tuin_2
Steven Dessein van de plantentuin en Marleen Evenepoel (Foto's Emile Devogeleer)
 
Tuin_4
Foto's Emile Devogeleer)
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gooit op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 de deuren van de Museumtuin van Gaasbeek weer  open voor het publiek. Tal van exposanten zijn dat weekend aanwezig. Men kan deelnemen aan een gratis rondleiding,  interactieve snoeidemo’s  en  op zondag appelen en peren proeven.

Het ANB legde in 1996 de Museumtuin aan in het 50 hectare grote park van het Kasteel van Gaasbeek in het hart van het Pajottenland. De tuin omvat één van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen van Europa. Hij verzamelt en presenteert niet alleen fruit maar ook groenten, kruiden, tuinarchitectuur- en technieken van een eeuw geleden. De traditionele Vlaamse hoveniers- en fruittelerskunst behoorde toen tot de absolute wereldtop.

 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos en het Agentschap Plantentuin Meise ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst over de historische tuinen en parkdomeinen in de Groene Rand rond Brussel. Beide agentschappen werken voortaan samen rond publiekswerking, kennisdeling en operationeel beheer.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 03 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2018
Marc Sluys | 23 aug 2018

archief