LENNIK investeert in een propere gemeente.

LENNIK investeert in een propere gemeente.

Veegmachine_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Veegmachine_2
 
Veegmachine_3
 
Veegmachine_4
 
Veegmachine_5
 

  De gemeente Lennik heeft een duurzame investering gedaan om zijn straten en pleinen proper temaken, en het netjes te houden. Eerste aankoop is een nieuwe veegwagen met onkruidborstel, bladblazer en hoge druk reiniger, dit nieuwe veegmachine met kostprijs 184.000 euro, vervangt de tot veegmachine omgebouwde vrachtwagen die niet ideaal wendbaar was in kleinere straten en steegjes.

Het nieuwe veegmachine van ‘RAVO’ heeft een inhoud capaciteit van 5 kubieke, beschikt over een bladblazer,hoge drukreiniger om eventueel verkeersborden en bushokjes proper te maken.

Naast de twee veegborstels beschikt het veegmachine over een stallen borstel om het onkruid te bestrijden en op te kuisen.

Voor dit veegmachine dat staat ingeschreven als traag vervoer (40 km) is enkel een rijbewijs B nodig en kan na een korte opleiding bestuurt worden door meerdere gemeentearbeiders.

 Tweede investering in een propere gemeente is het plaatsen van asbakjes aan alle bushokjes en op openbare plaatsen, kostprijs hiervan is 110.000 euro. Hiervan werden er al 30 exemplaren geplaatst aan de bushokjes en 4 op de grote markt in Lennik.

De geplaatste asbakjes hebben tot nu al hun doel bewezen, en er zijn nu reeds minder sigarettenpeukjes op de grond rond de bushokjes te vinden, aldus schepen van milieu  Heidi Elpers.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Devogeleer Emile | 06 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jun 2018
Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018

archief