Jaarmarkt LENNIK

Jaarmarkt LENNIK

Jaarmarkt_lennik
Foto Emile Devogeleer
 

 In Lennik is het op 25 november jaarmarkt. Deze  jaarmarkt houdt vast aan de oude tradities van wat vroeger een jaarmarkt was. Ook zeer laat op het jaar en is meteen de laatste jaarmarkt in Vlaams-Brabant (soms zelfs de laatste van Vlaanderen). De jaarmarkt houdt zoals de traditie het wil nog steeds wedstrijden voor dieren.

Een groot aantal verschillende dieren : gaande van trekpaarden, haflingers, shetlanders en andere pony's, ezels, runderen, geiten en schapen (al dan niet zwoegervrij), neerhofdieren, honden en reisduiven zijn er te zien . Veel mensen weten niet dat er ook een wedstrijd is voor reisduiven en dit gaat door in het duivenlokaal "De snelle duif'

Tevens is er nog een wedstrijd voor honden in het "Vetkot". Ook in het "Vetkot" en dit voor de eerste keer op de jaarmarkt wordt er een heuse kinderboerderij opgetrokken.

Naast wedstrijden voor dieren vindt men nog de wedstrijd met oldtimertractoren en een parade voor tractoren.

Wat zijn op het vlak van de wedstrijden de nieuwigheden ? Het kampioenschap voor de zwaarste biet ; wedstrijd voor een lot van 3 merries ; speciale prijs voor Prins 2017 (beste hengst en merrie bij de trekpaarden) en peciale prijzen "beste veulen 2077" geschonken door het Prinscomité

Naast de dierenwedstrijden is in het verschijnen van het advertentieboekje een nieuwigheid gekomen.

Het advertentieboekje staat in voor meer dan de helft van de financiering van de jaarmarkt. Men kan   nu stellen dat het advertentieboekje geld waard is ! Zo zijn er twee adverteerders gevonden die bonnen ter beschikking stellen. Bij drankenhandel Schoentje kan men gratis een bak krijgen bij aankoop van 20 euro.

ln Restaurant POPELIER geeft men 10 % korting bij het wildmenu, 10 % korting bij groepsreservatie of een voorgerecht/hoofdgerecht voor een jarige.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 03 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2018
Marc Sluys | 23 aug 2018

archief