Brassband Bacchus uit LENNIK Belgisch kampioen in eerste divisie

C21

Brassband Bacchus uit LENNIK Belgisch kampioen in eerste divisie

Bachus
Ingezonden foto
 

 Volgend jaar bestaat Brasband Bachus 20 jaar en wordt het een feestjaar, en ze gaan het feestjaar zeer goed kunnen inzetten, want afgelopen weekend hebben zijde titel van Belgisch kampioen veroverd in de eerste divisie.

Zij traden aan met 6 geselecteerde bands in de eerste divisie. Ze speelden eerst een opgelegd jurywerk BLACKOUT van Thomas Doss, dat door elke band moest worden gebracht, en daarna een keuzewerk, Sinfonietta n° 3 van de hand van Etienne Crausaz.

Na maanden van intense voorbereiding, extra repetities en try out concerten was het dan zover. Ze mochten als voorlaatste band aantreden en hebben echt een mooie prestatie neergezet.

De commentaar van de jury was dan ook lovend: mooie brassband sound, goede balans in het orkest, degelijke solisten en de juiste interpretatie van de stijl van de 2 werken. De jury geeft een beoordeling enkel en alleen op wat ze horen. Ze zitten namelijk in “the box”, een geblindeerde ruimte in het midden van de zaal, waar ze enkel de bands horen spelen, maar geen idee hebben van wie wat aan het spelen is. Een eerlijke manier dus van beoordelen.

Aanstaande donderdag 30/nov om 21h geven ze ter gelegenheid van deze overwinning een receptie in de muziekacademie Peter Benoit, die hen erg geholpen hebben bij de voorbereiding door het ter beschikking stellen van de lokalen en slagwerk bij de partiële repetities.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief