LENNIKenaar lanceert app waarmee men zijn mede- burger een gunst kan doen

LENNIKenaar lanceert app waarmee men zijn mede- burger een gunst kan doen

Foto_olivier_dinet
Olivier Dinet ontwikkelde de app. © Ingezonden foto
 
Mockup_app
Login_scherm
 

Olivier Dinet (26 jaar) uit Sint-Martens-Lennik en zijn team hebben de nieuwe app ‘Faver’ ontwikkeld. Faver laat je toe aan te geven wat je op een bepaalde plaats nodig hebt, waarna gebruikers in de buurt je ter hulp kunnen schieten.

Zo kun je via de app aan je omgeving te kennen geven dat je een bepaald item behoeft (bv. een ladder of een slijpschijf) of dat je een helpende hand kunt gebruiken (bv. om sneeuw te helpen ruimen of om een IKEA-meubel ineen te klussen).
Het hoofddoel van de app is mensen elkaar gunsten laten verlenen op basis van de locatie, en zo een nauwere samenleving te bewerkstelligen.

Via de app kunnen tevens onregelmatigheden gesignaleerd worden (bv. defecte straatverlichting of graffiti), welke worden doorgegeven aan het bevoegde gemeentebestuur.

Het idee voor Faver schopte het in 2017 tot in de finale van de Start-Academy wedstrijd van Vlajo en ING (http://www.start-academy.be/), en was ook de Vlaamse winnaar van de European Satellite Navigation Competition-wedstrijd (http://www.esnc.eu/) voor haar gebruik van satelliet-technologie.

Faver tracht nu voet aan de grond te krijgen in Vlaanderen.

De Faver app kan gratis gedownload worden voor Android (https://play.google.com/store/apps/ details?id=org.faverit.faver&hl=en) en iOS (https://itunes.apple.com/be/app/faver-doing-strangers- favours/id1188189331?mt=8). Meer informatie kan teruggevonden worden via de website www.faverit.org . 

 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2017
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 03 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2018
Marc Sluys | 23 aug 2018
Marc Sluys | 24 jul 2018

archief