LENNIK stemt motie voor eigen rechtbanken in Halle-Vilvoorde

LENNIK stemt motie voor eigen rechtbanken in Halle-Vilvoorde

Gemeenteraad_2013
EP

 De gemeenteraad van Lennik keurde een motie van Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) goed waarin ze vraagt eigen rechtbanken te installeren in Halle-Vilvoorde. Nu moeten rechtszoekenden vaak nog in Brussel terecht met alle nadelen van dien. Sinds 2014 beschikt Halle-Vilvoorde reeds over een eigen parket. “Met eigen rechtbanken zou Halle-Vilvoorde eindelijk een volwaardig arrondissement los van Brussel zijn” zegt Van Vaerenbergh.

De Brusselse rechtbank kampt met structurele achterstand en organisatieproblemen. Daarenboven wordt de indruk gewekt dat de doelbewuste keuze voor de Franstalige kamers van de rechtbank – ook door Nederlandstalige inwoners van Halle-Vilvoorde – geïnspireerd is door een grotere kans op procedurele vertragingen, een mildere bestraffing of een hogere kans op seponering.

Sinds april 2014 kent ons land nog slechts 12 gerechtelijke arrondissementen. De wetgever is op dat moment niet ingegaan op de vraag om een eigen gerechtelijk arrondissement te creëren voor Halle-Vilvoorde of voor Vlaams-Brabant.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief