LENNIK – Kurkinzameling actie.

LENNIK – Kurkinzameling actie.

0_kurk_1
Foto's Emile Devogeleer
 
0_kurk_2
 
0_kurk_3
 

 De milieuraad startte in samenwerking met de gemeente Lennik met de inzameling van kurk buiten het gemeentelijk recyclagepark. Deze actie wordt goed opgevolgd in de scholen, restaurants, cafés en eetfestijnen, maar toch zijn er nog emmertjes ter beschikking bij de militieraad op het gemeentehuis.

Deze actie loopt tot en met 2 april 2018, met de feestdagen in aantocht wil de milieuraad een extra inspanning doen om de laatste inzamelemmertjes een plaatsje te geven in school, cafés, restaurants...

 Waarom inzamelen: Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik die in het Middellandse zeegebied voorkomt. Het is een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten.

Kurken inzamelen levert een actieve bijdrage aan de vermindering van de afvalberg. Kurken worden gerecycleerd tot isolatiemateriaal of andere nuttige toepassingen.

De inzameling en verwerking van kurken creëert werkgelegenheid voor mensen met een beperking.

 Wat inzamelen: Natuurlijke kurken ( van wijn of bierflessen ),  Synthetische kurken ( van wijn en bier flessen ), Onderleggers in kurk en  Kurkoverschotten ( bv.kurk op rol of kurkisolatieplaten.

 Naast de inzamelactie kan kurk ook gedeponeerd worden in het recyclagepark of raadpleeg de lijst van inzamelcentra op www.recycork.be/nl/kurkinzameling  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 jun 2019
Devogeleer Emile | 06 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief