LENNIK - Zonnestraal helemaal in de ban van Dries in The Voice

LENNIK - Zonnestraal helemaal in de ban van Dries in The Voice

0_talent_1
Foto's Emile Devogeleer
 
0_talent_2
 
0_talent_4
 
O_talrent_3
 

  Dries De Vleminck mag dan al een bv geworden zijn sinds hij vrijdag de finale van The Voice mag zingen, in Zonnestraal in Lennik is hij dat zeker. "Hier wonen mijn trouwste en hevigste supporters", vertelt Dries die hier zelf als orthopedagoog werkt.

"Zonnestraal is de verblijfplaats van 118 volwassenen met een beperking. Dit is echt mijn biotoop. Ik werk hier ondertussen zo'n zes jaar en doe mijn job ontzettend graag", lacht Dries. "Ik ben deeltijds begeleider in een leefgroep en deeltijds help ik mee bij de creatieve dagbesteding. Misschien zou je dat niet zo direct verwachten van een 'rocker' als ik maar de zorgsector is echt mijn ding.

"Door The Voice ben ik hier de laatste weken niet meer zo vaak geweest. Ik heb al mijn verlofdagen opgespaard om ze nu te kunnen gebruiken want het zijn echt wel drukke weken geweest. We zijn met The Voice ook al van in februari bezig. Ook deze week zit vol met repetities en opnames voor de finale van vrijdag. Maar wat de uitslag ook wordt: ik ben zeer blij met mijn afgelegd parcours. Ik heb de wereld kunnen tonen wat ik in mijn mars heb. De rest zien we vrijdag wel", lacht Dries nuchter.

In Zonnestraal houden ze alvast alle telefoons in de aanslag. "Weet je dat hier vrijdagavond het personeel alle televisietoestellen op vtm afstemt want echt alle bewoners zitten dan voor de buis. De meesten kijken ook nog naar de herhaling of naar opgenomen beelden. De hele dag door zit hier wel iemand naar The Voice te kijken", aldus Dries. "En dan nog niet gesproken van mijn collega's. Iedereen die hier een voet binnenzet wordt aangemaand om vrijdag voor mij te stemmen. Echt geweldig".

Of Dries ook al verder denkt dan volgende vrijdag wanneer het doek definitief valt over The Voice. "Voor mij kan het nu al niet meer stuk. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver in de wedstrijd zou geraken. Ik ga me vrijdag dus vooral amuseren want wat ik nu mee maak, gebeurt maar een keer in je leven. Dat besef ik maar al te goed. Verder ga ik mijn gewoon leven verder zetten. Met oudejaar ben ik van dienst in Zonnestraal. The Voice heeft onze band Houston's problem sowieso al een boost gegeven want ook mijn maat Dieter schopte het tot de halve finale na een schitterend parcours. We zitten nu al aan 23 concerten voor 2018. Verder zou het wel fijn zijn om ook solo iets te kunnen doen maar dat zal nooit ten koste gaan van Houston's Problem want dat zijn mijn maten". 

Leona ( 83 jaar ) is de grote fan van Dries, en zij weet op wie ze gaat stemmen vrijdagavond, zoals bij iedere aflevering op haar teddybeer Dries.

Of Dries nog dromen heeft? "Op Graspop staan zou wel tof zijn. Of een singel uitbrengen die goed wordt onthaald".    

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief