Vernieuwde openstelling lokt meer dan 10.000 bezoekers naar Museumtuin GAASBEEK

Vernieuwde openstelling lokt meer dan 10.000 bezoekers naar Museumtuin GAASBEEK

Museumtuin
Ingezonden foto

Museumtuin zoekt vrijwilligers

De Museumtuin bij het kasteel van Gaasbeek is een bekende locatie in het Pajottenland. Tot vorig jaar was de tuin,  met uitzondering van de opendeurdag,  enkel in groep te bezoeken op afspraak. Daar is vanaf mei 2017 verandering in gekomen. De tuin is nu elke dag geopend (behalve op maandag). Dit kan alleen maar door de inzet van een gemotiveerde groep vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw in de tuin aanwezig zijn en rondleidingen verzorgen. Vrij

De Museumtuin, beheerd door het Agentschap Natuur en Bos, is een unieke tuin die een hommage is aan de vroegere tuinbouw in het Pajottenland. De tuin herbergt naast een grote collectie fruit, groenten, bloemen en kruiden ook een bijzondere en internationaal gewaardeerde verzameling van leifruitvormen.

De bezoekersaantallen zijn afgelopen jaar sterk gestegen door de vernieuwde toegankelijkheidsregeling. Meer dan 10.000 bezoekers bezochten tussen mei en eind oktober de tuin. De onthaaldiensten van het Kasteel van Gaasbeek verzorgen de ticketverkoop, een groep enthousiaste vrijwilligers nemen de taak als gastheer/gastvrouw en gids op. Dat het vrijwilligerswerk wordt gesmaakt blijkt wel uit de vraag van de gidsen en toezichthouders naar verdere vorming en specialisatie, rond bijvoorbeeld snoeitechnieken, medicinale planten of kinderanimatie. Zo kunnen we ze nog beter inzetten bij rondleidingen voor experts, scholen of hobbyverenigingen.

Vrijwilliger in de museumtuin, iets voor jou?

In het seizoen 2018 verwacht de Museumtuin nog meer bezoekers door het gericht ontwikkelen van een aanbod voor specifieke doelgroepen. Dat gebeurt vaak in samenwerking met andere partners, zoals het Kasteel van Gaasbeek, Toerisme Vlaanderen of de Plantentuin van Meise. Om al die bezoekers te ontvangen willen we de ploeg verder versterken met nieuwe vrijwilligers. Eind februari plannen we een infomoment in het kasteel van Groenenberg.

Voor meer informatie over de vrijwilligerswerking van de Museumtuin kan je terecht bij Bart Van Camp, verantwoordelijke vrijwilligerswerking Museumtuin tel 02 454 86 36. Aanmelden als vrijwilliger kan via https://www.natuurenbos.be/vrijwilligerswerk-museumtuin-gaasbeek

Meer info: www.museumtuingaasbeek.be

    

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief