LENNIK - Een drukke maand Januari 2018 in ‘De School van Gaasbeek’

LENNIK - Een drukke maand Januari 2018 in ‘De School van Gaasbeek’

School_van_gaaasbeek
EP

  Drie kunstenaars die resideerden in ‘De School van Gaasbeek’ (Donkerstraat 32 in Gaasbeek )presenteren hun werk op 24 januari om 20.00. De beeldende kunstenares Elisabeth Ida Mulyani en de schrijfsters Astrid Haerens en Lenny Peeters.

‘De School van Gaasbeek’ is inmiddels uitgegroeid tot een drukke residentieplek! Haast permanent werken er kunstenaars vanuit vele disciplines aan hun creaties.

 De voorbije jaren waren er ook schrijfsters te gast. Twee debutanten schreven hun eerste boek in ‘De School van Gaasbeek’. Astrid Haerens haar ‘Stadspanters’ en Lenny Peeters haar ‘Dochter’. Beide boeken verschenen in het najaar en werden inmiddels al druk besproken in de Vlaamse en Nederlandse pers.

 Op 24 januari 2018 komen ze beiden in ‘De School van Gaasbeek’ over hun werk praten. Anna Luyten leidt het gesprek met hen. 

   Astrid Haerens (1989) woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Haar werk verscheen onder meer in De Gids, Het Liegend Konijn, Poëziekrant en DW B. Daarnaast treedt ze af en toe op als performer en werkt ze als freelance theater- en schrijfdocent voor onder andere Jeugd & Poëzie.

Lenny Peeters (1975) is een prijswinnend schrijfster van korte verhalen uit Antwerpen. In 2008 won ze met 'Familiegevoel' de Flits Fictie-wedstrijd van Club Propaganda, en in 2010 met 'Nanoseconde' de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Contact. 'Dochter' is haar debuutroman.

Dezelfde avond presenteert de Indonesische kunstenares Elisabeth Ida Mulyani de resultaten van haar residentie in Gaasbeek. Op vraag van cc Strombeek Bever MuseumCultuur werkte beeldende kunstenaar Elisabeth Ida Mulyani twee maanden lang in Gaasbeek. 

 Op 15 januari om 20.00 komt de culturele duizendpoot Guido Lauwaert naar ‘De School van Gaasbeek’ met zijn theatermonoloog LIJMEN van Willem Elsschot.

 In de voorstelling zit evenveel Guido Lauwaert, als de acteur die speelt als het Elsschot personage Boorman.  Vele jaren speelde hij deze voorstellingen op alle mogelijke podia in Vlaanderen en Nederland. Hij begint nu aan zijn echt allerlaatste reeks. 

   Op zaterdag 13 januari om 11.00 in de ochtend, nodigen ze kinderen uit om te genieten van een speciaal muziekprogramma ‘Juke Box’. Drie jonge muzikanten die regelmatig in Gaasbeek werken en repeteren spelen voor de kinderen en nodigt hen, uit om hen samen te musiceren. De Portugese Filipa Botelho (klarinet), de Duitse Hanna Kölbel (violoncello) en de Kroatische Kaja Farszky (percussie) vormen samen het jonge ensemble ‘Down the Rabit Hole’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief