LENNIK – OCMW trakteert zijn vrijwilligers op een Nieuwjaarsrecept

LENNIK – OCMW trakteert zijn vrijwilligers op een Nieuwjaarsrecept

Ocmw
Foto Emile Devogeleer
 

 Naar jaarlijkse traditie trakteerde het OCMW Lennik zijn 44 vrijwilligers en hun levensgezel op een rijkelijke nieuwjaarsreceptie. Vrijwilligers zijn onvervangbaar en onbetaalbaar ook bij de diensten van het OCMW en in de buurtzorg. Het werk van deze mensen is niet opvallend, minder zichtbaar, niet meetbaar, maar toch heel belangrijk.

 Nog niet zolang geleden las ik een artikel in de krant over de ziekten van deze tijd. Twee ervan sprongen in het oog: de burn-out en de eenzaamheid. Aan het eerste kunnen vrijwilligers niets doen, maar aan het tweede des temeer. Het is haast niet te geloven in onze moderne tijd met zijn technologische communicatiemiddelen, dat er zoveel mensen, vooral oudere senioren, in eenzaamheid leven. Hen een bezoekje brengen kan toch zo’n deugd doen.

“Dikwijls krijgt men dan te horen:”Ge moet niet zo lang wachten om te komen. Sommige zitten echt op een babbel te wachten. Gelukkig beschikt het OCMW Lennik over een team van 19 mensen die oudere senioren, zieken of eenzame regelmatig een bezoek te brengen.Ook de chauffeurs van de Minder Mobiele Centrale, de advocaten die gratis juridisch advies verlenen, de talrijke helpers die het cafetaria openhouden of die inspringen bij de speciale activiteiten zoals de “Vrijdag Visdag”, de pannenkoekenbak tijdens de seniorenweek, of bij activiteiten in “het Wonderhuis” zijn van uitzonderlijke waarde als vrijwilliger. Tenslotte de vrijwilligers van de oppasdienst voor senioren en mindervaliden, allemaal hartelijk bedankt” aldus OCMW voorzitter Nestor Evens.

 Verder liet hij weten dat het aantal personen die beroep doen op de oppasdienst steeds maar toeneemt, in 2017 waren er 121 oppasmomenten.

Daarom doet het OCMW een warme oproep naar vrijwilligers die de oppasdienst willen ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen  met Natalie en Véronique  OCMW Lennik Frans Van der Steenstraat 6, 1750 Lennik 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief