Verbannen Catalaanse president Puigdemont op bezoek bij N-VA-LENNIK²

Verbannen Catalaanse president Puigdemont op bezoek bij N-VA-LENNIK²

Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 
Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 
Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 
Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 
Editiepajot_lennik
Ingezonden foto
 

De nieuwjaarsreceptie van N-VA-Lennik² ontving dit jaar een zeer speciale gast uit het buitenland. Carles Puigdemont de verbannen Catalaanse president kwam er spreken. Hij werd er verwelkomd door Lenniks volksvertegenwoordiger Kristien Van Vaerenbergh die achter de schermen de contacten legde voor deze verrassende ontmoeting.

Puigdemont verblijft in België omdat hij door het Spaanse gerecht gezocht wordt voor opruiing en rebellie. Dat zijn de officiële termen maar eigenlijk wordt hij gezocht omdat hij in Catalonië een democratisch referendum organiseerde over onafhankelijkheid. Na dat referendum zette Spanje Puigdemont af en schreef het nieuwe verkiezingen uit. Deze werden echter gewonnen door de partijen die streven naar onafhankelijkheid.

Puigdemont wordt nu opnieuw door het parlement voorgedragen als minister-president, helaas maakt Spanje dit onmogelijk omdat hij zal gearresteerd worden als hij terugkeert naar Spanje om de eed af te leggen. Zo wordt een tweede keer de democratie genegeerd door Spanje.

Kristien Van Vaerenbergh vindt het zeer raar dat de EU overal opkomt voor de democratie maar blijkbaar niet binnen haar eigen grenzen. Ze wenste iedereen een vrij en vredevol 2018 en toonde eerbetoon aan de 4 politieke gevangenen die intussen 100 dagen opgesloten zitten in Spanje. Puigdemont vroeg in zijn korte speech aan Spanje om de resultaten van de verkiezingen te respecteren. Geert De Cuyper tot slot speechte kort over de toestand in Lennik. Het loopt er voor geen meter. Projecten worden aangekondigd en niet of laattijdig uitgevoerd.

Achteraf brachten ze nog met Puigdemont een bezoek aan ‘De Verzekering Tegen de Grote Dorst’  in Lennik en aan ‘Het Kasteel van Saffelberg’ in Gooik.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief