LENNIK - Vrijstaat Vanmol: “Na de Tournée Minérale is het opnieuw tijd voor de Tournée Janimal

LENNIK - Vrijstaat Vanmol: “Na de Tournée Minérale is het opnieuw tijd voor de Tournée Janimal

Vrijstaat_van_mol
Ingezonden foto
 

 Jonge Vlaams-Brabantse microbrouwerij ontwikkelt zich sneller dan verwacht Vrijstaat Vanmol, de Pajotse microbrouwerij die in 2016 werd opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (51), heeft een succesvol tweede werkjaar achter de rug. Samen met Jan, de 17-jarige scholier die helpt bij het brouwen en die intussen ook medevennoot is geworden, brouwde Erwin in 2017 meer dan 30.000 liter bier, ruim drie keer meer dan het jaar voordien en veel meer dan ze zelf hadden durven verhopen. Hun eerste bier Gronckel sleepte vorig jaar op een internationale bierwedstrijd zelfs een zilveren medaille in de wacht. Ter ere van het Brabants trekpaard brachten Erwin en Jan in 2017 zelfs een pittig witbier op basis van haver, genaamd Prins van Brabant, op de markt. “Nu de Tournée Minérale achter de rug is, lanceren wij opnieuw de Tournée Janimal, want na een alcoholvrije periode is het verstandiger om een licht bier te degusteren dan een zwaar bier”, aldus Erwin Vanmol. “De vorige Tournée Janimal-editie beperkte zich tot proefsessies in de brouwerij zelf. Nu pakken wij het iets grootser aan. Een aantal horeca-zaken zetten in maart Janimal, ons laagalcoholische bier met een alcoholpercentage van slechts 3,3%, prominent op de kaart. Daarnaast organiseren we proefdagen op verschillende plaatsen in Vlaanderen.” De adressenlijst van de proefsessies vind je op www.vrijstaat.be.

Om de Tournée Janimal bij het grote publiek bekender te maken, gaan Erwin en Jan zelfs campagne voeren op Facebook en andere sociale media. Het duo zit ook niet verlegen voor een stunt want op Ring TV zal een reclamefilm te zien zijn met de ietwat ondeugende slogan “Vrijstaat Vanmol, better than Belgium”.

Op vrijdag 16 maart pleegt het brouwersduo zelfs een ‘staatsgreep’ in de Beerlovers Bar in Antwerpen. Erwin en Jan nemen die avond hoogstpersoonlijk de tapkranen van dit gerenommeerd biercafé over. Bierliefhebbers kunnen er verschillende Vrijstaat-bieren van ’t vat proeven.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Reeds anderhalf jaar wordt hij tijdens de ontwikkeling en de productie bijgestaan door de inmiddels 17-jarige Jan Panneels, die daarmee de jongste professionele brouwer van België is. Vrijstaat Vanmol produceert op dit ogenblik 6 bieren. De blonde Gronckel was meteen een schot in de roos. Dit bier is samen met Janimal, het laagalcoholische bier van slechts 3,3%, het bestverkopende product uit het gamma van Vrijstaat Vanmol. Daarnaast produceren Erwin en Jan ook nog de gloedvolle volmout Tripel Gronckel, de krachtige Klauw, het cigarpairing-bier Cohiba Atmosphere en het pittig witbier Prins van Brabant. De ambachtelijk gebrouwen bieren van Vrijstaat Vanmol zijn verkrijgbaar bij cafés en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel drage

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief