Toerisme Vlaams-Brabant laat expats regio ontdekken via Bucket List

Toerisme Vlaams-Brabant laat expats regio ontdekken via Bucket List

Bucket_list-1
De Bucket List voor expats werd voorgesteld. Foto © Dieter
 
Online_beeld_bucketlist_-018
 

Toerisme Vlaams-Brabant laat expats regio ontdekken via Bucket List op 17/4 Toerisme Vlaams-Brabant lanceert een online ‘Bucket List’ voor expats. Deze ‘Become a local’- Bucket List moet de buitenlanders, die zich in en om Brussel hebben gevestigd, inspireren om op stap te gaan in onze provincie. Vanmiddag werd deze ‘Bucket List’ voorgesteld in Lennik.

Met de Bucket List bieden we hen een website aan op maat waarmee ze de lokale sfeer beter kunnen opsnuiven,” zegt gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen.

Hoe werkt die Bucket List nu concreet? Aan de hand van een 20-tal uitdagingen worden de expats aangemoedigd om hun vrije tijd kennis te maken met de typische streekidentiteit. “Het gaat van een Geuzebiertje of boterham met plattekaas proeven tot een lokale boerenmarkt bezoeken of een fietstocht via het knooppuntennetwerk,” gaat Swinnen verder.

Hoe meer uitdagingen de expats tot een goed einde brengen, hoe hoger hun lokale score. De website laat ook toe om alles online te delen. 

De ‘Bucket List’ voor expats is een lijst vol activiteiten, bezienswaardigheden en eetadresjes die de expats doet proeven van de ‘couleur locale’ van onze regio. Deze lijst wordt uitdagend ‘verpakt’ en laat de gebruiker toe om de eigen ‘local’-score te berekenen. www.bucketlistflemishbrabant.be 

Uitgbreide tekst

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert de online ‘Bucket List’ voor expats. Deze ‘Become a local’- Bucket List moet de buitenlanders, die zich in en om Brussel hebben gevestigd, inspireren om op stap te gaan in onze provincie.

‘In en rond Brussel wonen naar schatting meer dan 200.000 expats’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘Deze internationals hebben vaak een sterke reislust en gaan graag zoveel mogelijk op ontdekking in hun gastland. Hun inspiratie vinden ze voornamelijk online en via insider tips, zoals mond-aan-mond reclame. Met de Bucket List bieden we hen een website op maat, die hen doet proeven van de ‘couleur locale’ van onze regio’.

Aan de hand van een 20-tal uitdagingen wordt deze doelgroep aangemoedigd om in hun vrije tijd kennis te maken met de karaktervolle streekidentiteit van hun nieuwe woonomgeving: een Geuzebiertje proeven, de lokale boerenmarkt bezoeken, een fietstochtje op het knooppuntennetwerk.

Hoe meer items men kan afvinken van de lijst, hoe hoger de ‘local’-score. De website laat ook toe om de eigen voortgang te delen via sociale media en anderen op die manier uit te dagen om beter te doen.

‘Het is een nieuwe manier om dergelijke informatie voor te stellen. Ik hou ervan dat je de info makkelijk kan delen met vrienden en familie op sociale media. Het is leuk, interessant en er is een hoek af. Ik denk dat het in de smaak zal vallen bij de internationale gemeenschap’, zegt expat Mike Chambers.

Bovendien gaat Toerisme Vlaams-Brabant na deze online lancering ook ‘on tour’ met de Bucket List.
‘We gaan actief op zoek naar evenementen waar veel expats aanwezig zijn’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Met onze gloednieuwe promocaravan laten we de expats alvast proeven van enkele Bucket List-activiteiten en hopen we hen op die manier bekend te maken met de toeristische troeven van Vlaams-Brabant’.

Naast deze Bucket List campagne start toerisme Vlaams-Brabant dit voorjaar ook een nieuwsbrief voor de internationale gemeenschap met tips om de verborgen parels van deze regio te ontdekken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief