Jieha-ondernemingen van SGI LENNIK schenken winst aan het goede doel

C21

Jieha-ondernemingen van SGI LENNIK schenken winst aan het goede doel

Img_1154
 
P1080571bis
 
20180227_130225
 

Dit schooljaar mochten de leerlingen van het vierde jaar ECONOMIE een eigen JIEHA- onderneming opstarten in samenwerking met Vlajo, een vzw die jongeren vertrouwd wil maken met het ondernemerschap (www.vlajo.org). Het was het 5de jaar op rij dat de leerkrachten het project organiseerden voor de leerlingen economie. 

 

Er werden 6 bedrijfjes opgericht die biologische, fairtrade of streek- of ambachtelijke producten verkochten op de school. Al doende hebben de leerlingen geleerd wat duurzaam ondernemen betekent. 

 

Ze stelden een businessplan op, onderhandelden met leveranciers, bepaalden de kosten en verkoopprijzen, ontwierpen een bedrijfswebsite en bouwden een eigen commercieel plan uit. Er werden verkoopmomenten georganiseerd op de school. Op basis van een concurrentie-en klantenanalyse stuurden ze hun beleid bij. 

 

Op dinsdag 24 april zetten ze finaal een punt achter hun project. Aan de hand van een presentatie stelde elk team zijn bedrijfsavontuur voor aan het grote publiek. Dankzij hun creativiteit en ondernemerszin maakten ze samen meer dan 2000 euro winst. 

 

 

Op het eind van de avond overhandigden ze deze winst aan 3 goede doelen die ze zelf hadden geselecteerd. Dit jaar waren RAINBOWFORKIDS, YOCEVIM en MAKE A WISH de gelukkigen die een mooie check mochten ontvangen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief