LENNIK – Gouverneur steekt vrijwillig handen uit de mouwen voor jongeren met gedragsproblemen.

LENNIK – Gouverneur steekt vrijwillig handen uit de mouwen voor jongeren met gedragsproblemen.

Dsc_9531_02__large_
 
Dsc_9535_01__large_
 

 Deze morgen was provinciegouverneur Lodewijk De Witte, samen met zijn team gaan helpen met de aanleg van een tuin voor de jongeren van De Bakermat in Lennik, Met deze actie wil de provinciegouverneur aandacht vragen voor het vrijwilligerswerk.

'Vrijwilligerswerk is in onze samenleving niet evident maar wel waardevol. Zeker in de ondersteuning van sociale organisaties is dit vrijwilligerswerk heel erg belangrijk. Daarom gaan we onze tijd vrijwillig schenken aan de jongeren van de dagbesteding De Bakermat in MFC Levenslust in Lennik' zegt gouverneur Lodewijk De Witte.

De Bakermat VZW Levenslust is een vrijzinnige organisatie met een pluralistische invalshoek. Ze ondersteunen jongeren van 6 tot 25 jaar die kampen met de gevolgen van leermoeilijkheden en/of leerstoornissen, van socio-emotionele en/of gedragsproblemen en/of een autismespectrumstoornis. Ze bieden Buitengewoon Langer Onderwijs (BuBaO), Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO) en ondersteuning vanuit een Multi-Functioneel Centrum (MFC).

De organisatie legde er een tuin en kleine poel aan, om een leuke plek te creëren voor en door hun jongeren. Een plek waar ze tot rust kunnen komen of kunnen picknicken bij goed weer. Daarnaast zijn ze ook een insectenhotel aan het bouwen op de kinderboerderij.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 29 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief