Vrijstaat Vanmol LENNIK sleept twee zilveren medailles in de wacht op internationale bierconcours

Vrijstaat Vanmol LENNIK sleept twee zilveren medailles in de wacht op internationale bierconcours

Brouwersduo_jan_panneels___erwin_vanmol
 

Brouwerij Vrijstaat Vanmol uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen rijfde op de iBEERian Awards 2018 in Portugal twee medailles binnen. Prins van Brabant, een pittig hoevebier, behaalde zilver in de categorie ‘Saison’ en Klauw werd de op een na beste in de categorie ‘Belgian Pale Strong Ale’. De microbrouwerij werd twee jaar geleden opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Samen met zijn 17-jarige vennoot en assistent-brouwer Jan Panneels bracht hij vorig jaar 48.000 liter ambachtelijk gebrouwen bier op de markt.

Zowel Prins van Brabant als Klauw werden in opdracht van derden geproduceerd. Prins van Brabant werd vorig jaar op de markt gebracht op vraag van het Prinscomité naar aanleiding van de viering “25 jaar Prins, Trots van Brabant”, het imposante standbeeld ter ere van het Brabants trekpaard op het Lennikse marktplein.  Het is een hoevebier van 5,2% op basis van gerst, tarwe en veel haver.

Klauw is een straf blond bier van hoge gisting met gerst en tarwe. Aan het brouwsel werden drie hopsoorten toegevoegd die deze volmout tripel een stevige bitterheid en een frisse, fruitige afdronk geven. Deze eindigt mooi in een warme gloed door zijn alcoholpercentage van 9%. Klauw wordt gebrouwen in opdracht van het weekblad ’t Pallieterke en is enkel te koop via www.klauw.net.

De iBEERian Awards (www.ibeerianawards.com) worden jaarlijks georganiseerd in het Portugese Aveiro. Vorig jaar viel Vrijstaat Vanmol daar ook al eens in de prijzen. Toen jaar rijfde de microbrouwerij een zilveren medaille binnen voor de blonde Gronckel.

Bieren voor verenigingen en KMO’s
Vrijstaat Vanmol is van plan om nog meer bieren voor derden te produceren. Zo worden er op dit ogenblik plannen gesmeed om in opdracht van de scouts van Ternat ook een lekker ambachtelijk bier te brouwen. Erwin Vanmol specialiseerde zich tevens in het ontwerpen van artistieke etiketten voor ondernemers die aan hun klanten een fles ambachtelijk bier als relatie- of nieuwjaarsgeschenk willen cadeau doen. De brouwer zorgt zelf voor de ontwikkeling van aangepast artwork want Erwin studeerde destijds grafische vormgeving aan het Sint-Lucasinstituut te Brussel en schilderkunst aan o.a. de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door de inmiddels 17-jarige Jan Panneels, die als assistent-brouwer de jongste professionele brouwer ter wereld is. Vrijstaat Vanmol produceert op dit ogenblik 6 bieren: de blonde Gronckel, de smaakvolle Janimal van slechts 3,3%, de gloedvolle Tripel Gronckel, het pittig hoevebier Prins van Brabant, de krachtige Klauw en het cigarpairing-bier Cohiba Atmosphere. De vier eerste bieren zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen.
www.vrijstaat.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief