PAVOk zoekt vrijwilligers voor consultatiebureau in LENNIK en TERNAT

C21

PAVOk zoekt vrijwilligers voor consultatiebureau in LENNIK en TERNAT

Editiepajot_lennik_pavok_1_gr_foto_merckx
Guido en Ernest met één van de kindjes. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_pavok_2_gr_foto_merckx
Samen met de ouders en de dokter. (Foto Felix Merckx)
 

Pajottenlandse Voorzieningen inzake Kinderopvang vzw (PAVOK) is dringend op zoek naar vrijwilligers voor hun consultatiebureaus in Lennik en Ternat. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen komen hiervoor in aanmerking. Lennik zelf telt in Ernest Vankelecom, Guido Dieudoné en Daniël Van Der Sypt drie mannelijke vrijwilligers.

Voorzitter Etienne Van Vaerenbergh: “Het vinden van vrijwilligers, vooral voor de avondzitting, is heel moeilijk en zeker tijdens de wintermaanden. Ons team van vrijwilligers staat in voor een goede verwelkoming van de ouders en hun kinderen. De inzet van de vrijwilligers zorgt mede voor het bestaan en het voortleven van het consulatiebureau. Een warm onthaal en het opvangen van de ouders zorgt voor een goede start als kennismaking met ons consultatiebureau”.

Wij spraken met twee van de drie vrijwilligers, namelijk Ernest Vankelecom en Guido Dieudonné. Ouders zijn wel soms verwonderd dat er een man meehelpt in het consultatiebureau.

Aan wat moet een vrijwilliger en dan vooral een mannelijke voldoen?
Ernest Vankelecom: “Hij moet tijd hebben, gevoelig zijn voor kinderen en moet sociaal zijn. Het contact met de mensen is belangrijk en nog mooier als men met lachende kinderen te doen krijgt. Bij ons zijn er zelden kinderen die wenen, uitgezonderd wanneer ze prikjes moeten krijgen. Helaas zijn het altijd dezelfde vrijwilligers die men verschillende plaatsen ontmoet. Nochtans zijn er veel gepensioneerden die zich thuis vervelen”.
Zelf is Ernest met het vrijwilligerswerk begonnen in 1996 bij de start van PAVOK. Hij zat toen al in de raad van beheer van Pavok.

Guido Dieudonné begon in 2003 toen hij opa werd. Daniël Van Der Sypt is er verleden jaar bijgekomen.

Wat is de taak van een vrijwilliger in het consultatiebureau?
Guido Dieudonné: “Wij staan in voor het ontvangst van de ouders met hun kindje, wij doen het administratief werk, helpen hen bij het uitkleden en in afwachting dat zij bij de verpleegster en de dokter gaan wegen en meten we de kinderen”.

“Voor het geld doen we het zeker niet. We krijgen alleen een kleine verplaatsingsvergoeding en jaarlijks een gezamenlijk etentje”, zeggen beiden in koor

GEZOCHT
Zowel voor het consultatiebureau in Lennik als in Ternat is men dringend op zoek naar vrijwilligers.

In Lennik (Markt 15) gaan de consultaties door op dinsdagavond vanaf 17 uur en op donderdagvoormiddag vanaf 9.10 uur.
Voor meer informatie kan men zich wenden tot Antoinette Vergauwen op 02/569 09 51 op maandag, woensdag en vrijdag of CB-PAVOK bij Daniëlle Blommaert op 02/461 06 48 op maandag en dinsdag van 8.30 tot 16 uur

In Ternat gaan de consultaties door in het consultatiebureau “De Borre”, Borream 13 – 15
Hier zijn de consultatie dinsdagvoormiddag vanaf 9.30 uur en op donderdagnamiddag vanaf 17 uur.
Voor meer info kan men zich wenden tot Daniëlle Blommaert CB-PAVOK bij Daniëlle Blommaert op 02/461 06 48 op maandag en dinsdag van 8.30 tot 16 uur

Meer info op cbpavok@skynet.be  en www.pavok.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief