LENNIK – Gemeente Lennik ontvangt titel van toegankelijke gemeente

LENNIK – Gemeente Lennik ontvangt titel van toegankelijke gemeente

Yves_1
 
Yves_2__large_
 

 Gisteren was op provinciehuis in Leuven het slotevent van deze campagne met de uitreiking van de handvesten voor de gemeenten. Het belang van de noden van mindervaliden in hun dagelijkse mobiliteit is duidelijk voorgesteld geweest. De provincie is gedurende de campagne bijgestaan geweest door 2 gespecialiseerde bureaus nl. On Wheels & Inter ook de gemeenten konden hier met vragen terecht.

Elke gemeente heeft een jaar de tijd gekregen om het 10 punten programma af te werken; Binnen de gemeente Lennik is deze legislatuur veel inspanning geleverd voor toegankelijkheid. Het is een thema in het nieuwe mobiliteitsplan en meerdere gebouwen zijn aangepast; gratis overal parkeren ; parkings zijn voorzien op vraag van mindervalide personen,...

Ook het 10 punten programma van de provincie is volledig uitgevoerd waardoor Lennik samen met 3 andere gemeenten (aarschot,Tienen en Machelen) het handvest van toegankelijke gemeente ontvangen hebben uit de handen van de deputee Marc Florquin. In totaal waren er 33 gemeenten van de provincie Vlaams Brabant ingeschreven de overige gemeenten (29) moeten nog 1 of 2 punten in orde brengen en ontvangen in september het logo voor de website. Een pluim voor de administratie en de technische dienst om alles binnen termijn af te werken.

De gemeente Lennik mag vanaf aanstaande maandag een jaar lang de titel van toegankelijke gemeente op de website plaatsen met passend logo.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief