LENNIK - burenbemiddeling

LENNIK - burenbemiddeling

Lennik__large_
 

 OCMW Lennik besliste om lokaal een initiatief rond burenbemiddeling op te starten. Hierbij krijgt het de steun van de provincie Vlaams-Brabant die al heel wat ervaring heeft met deze dienstverlening. Burenbemiddeling …… waarom ?

Samenleven is boeiend, maar niet altijd even gemakkelijk. Misverstanden zijn menselijk. Iedere buur heeft andere gewoonten. Van te veel lawaai, huishoudelijk en tuinafval, aanplantingen, geurhinder, hinderlijk en gevaarlijk parkeren tot overhangende takken … ergernissen kunnen vaak met een goed gesprek opgelost worden. Als met uw buur praten moeilijk is, helpt burenbemiddeling u verder.

Hoe werkt het ?

Dit initiatief wil door de methodiek van bemiddeling de communicatie tussen ruziënde buren herstellen, om zo tot een oplossing te komen die voor beide buren aanvaardbaar is. De buren worden hierin begeleid door opgeleide, vrijwillige bemiddelaars. Deze vrijwilligers worden ondersteund door een lokale coördinator, die werkzaam is binnen het OCMW. Zij staan samen paraat om de vragen naar bemiddeling efficiënt te behandelen.

Doorverwijzing/samenwerking

Het spreekt voor zich dat het project pas goed kan draaien als de diensten, verenigingen, hulpverleners, privé-personen … die betrokken zijn of in aanraking komen met de thematiek burenconflicten, het bestaan van de dienstverlening kennen zodat een optimale doorverwijzing en/of samenwerking mogelijk is. Daarom is het belangrijk is om deze informatie zo wijd mogelijk te verspreiden binnen Lennik.

(contactinfo)

lokaal initiatief burenbemiddeling

vragen naar Nathalie Hertveldt

tel. 02 532 41 45

of via nathalie.hertveldt@ocmw.lennik.be

of kom langs tijdens de openingsuren (alle werkdagen van 8 tot 16 uur) bij OCMW Lennik, Frans Van der Steenstraat 6 te 1750 LENNIK

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 29 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief