Zondag 9 september is DAG VAN DE MUSEUMTUIN GAASBEEK

Zondag 9 september is DAG VAN DE MUSEUMTUIN GAASBEEK

Editiepajot_lennik
 

Museumtuin van Gaasbeek verwent bezoekers met leuke activiteiten, demonstraties, rondleidingen en proeverije Op zondag 9 september 2018 organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos de “Dag van de Museumtuin” in Gaasbeek. Bezoekers kunnen er genieten van talrijke demonstraties, rondleidingen, standen en proeverijen.
De Museumtuin, uniek levend erfgoed
De Museumtuin, gelegen in het prachtige Park van Gaasbeek, biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en zeldzame fruit- en groentesoorten naar het voorbeeld van de kasteeltuinen rond 1900. De traditionele Vlaamse hoveniers- en fruittelerskunst behoorde toen tot de absolute wereldtop. Een wandeling door de Museumtuin is een uitstap naar dit glorieuze verleden.
De Museumtuin omvat één van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen van Europa. In de tuinen en tegen de muren groeit leifruit als een levend kantwerk in tientallen vormen, van eenvoudige snoeren tot ingewikkelde waaiers of palmetten en siervazen. Nergens in Europa vind je zoveel verschillende leivormen samen als in deze unieke tuin.
In de Museumtuin vind je een siertuin, een moestuin met collecties traditionele groenten, bloemen en kruiden, een oranjerie, een fruittuin, een schaduwtuin en een boomgaard.

Dag van de Museumtuin
De Dag van de Museumtuin gaat door op zondag 9 september van 10u tot 17u. Er zullen tal van exposanten aanwezig zijn, naast kinderanimatie, een bar, vertelhoek, demonstraties door de tuiniers van de Museumtuin en proeverijen van verschillende fruitsoorten uit de tuin. Er worden doorlopend rondleidingen gegeven.
Voor de toegang tot de Museumtuin betaal je deze dag uitzonderlijk slechts 4 euro, kinderen mogen gratis binnen. De Museumtuin vind je aan de rechterzijde van de hoofddreef in het Park van Gaasbeek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 05 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 okt 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief