Verkiezingsbanners voor beter LENNIK kapot gesneden

C21

Verkiezingsbanners voor beter LENNIK kapot gesneden

Taul2065__
De banners werden stukgesneden. Foto Ingezonden.
 
Vandalisme
 

In Lennik werd afgelopen week 2 maal een verkiezingsspandoek vernield van N-VA - Lennik Kwadraat. Op woensdag 1 augustus werd een eerste spandoek in Gaasbeek-Lennik gevandaliseerd aangetroffen, en op 5 augustus een tweede in Sint-Kwintens-Lennik aan een privé-omheining. De kartellijst is verontwaardigd en betreurt ten zeerste dit vandalisme met financiële schade én tegelijk aantasting van de politieke meningsuiting.
Op 1 augustus schreef Lennik Kwadraat al in een eerste reactie op zijn Facebook-pagina :  Wij betreuren het vandalisme tegenover onze pre-campagne ...  Eén van onze spandoeken werd doorgesneden met eigenlijk alleen een korte boodschap en een #hart voor #Lennik : #LennikKanBeter 
Bijzonder respectloos, verzuurd en agressief. 
Blijkbaar vindt iemand dat Lennik NIET beter kan? Onze boodschap gaat nu net wél uit van een sterke positieve ambitie voor onze gemeente.

Omdat het nog om een prikkelende teaser-campagne gaat (zoals bij vorige verkiezingen "Leven-Liefde-Lennik"), staat er zelfs nog niet eens de naam bij van de kartellijst N-VA - Lennik Kwadraat ! (Intussen werd de slogan wel ook al gepubliceerd in ons recente infoblad)
Wij blijven ons onverminderd verder inzetten. Maar vragen wel #respect voor ieders democratische mening én materiaal. Ook dat is nodig in een beter Lennik. #gaasbeek #hashtag #schade

Na de tweede vernieling zondag zien we ons genoodzaakt tot een persmededeling om deze praktijk aan de kaak te stellen én daarnaast ook een oproep te doen voor een campagne met respect voor iedereen.

Onze lijst N-VA - Lennik Kwadraat betreurt het ten zeerste dat een ”oud, kwaad zeer” opnieuw de kop heeft opgestoken. Wij dachten dat het vernietigen van publiciteitsaffiches voor de gemeenteraadsverkiezingen van verre verleden tijden was. Vandaag moeten we vaststellen dat er nog steeds een persoon of verschillende personen zich geroepen voelt /voelen om dergelijke acties uit te voeren.  Twee spandoeken werden doorkerfd met een scherp voorwerp. Eén in Gaasbeek en de andere aan het ronde punt van de Negenbunderstraat.


Men mag van mening verschillen, wat ook aangeraden is in een democratie, maar dit is zeker niet de manier om dit te uiten.

Deze (nog naamloze) spandoeken werden enige tijd geleden geplaatst als voorbode van de echte campagne met ons motto “#LennikKanBeter”.


Klaarblijkelijk gaat de vernielzuchtige boosdoener of boosdoeners niet akkoord met deze boodschap en heeft hij dit publiek maar anoniem willen uiten, evenwel op een manier die niet meer van deze tijd is. Wij zijn er nu nog meer van overtuigd dat Lennik beter kan.


We roepen alvast alle andere partijen op om van zich dergelijke praktijken te distantiëren. Wij van onze kant gaan nu reeds de verbintenis aan om alle verkiezingspubliciteit van de andere partijen te respecteren en hopen dat andere partijen hetzelfde doen, ten voordele van een eerlijke en fatsoenlijke campagne.

Wat betreft de persoon of personen die deze daden plegen van vernieling van onze campagnedoeken, overwegen we ernstig om klacht neer te leggen bij de politie.    

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief