Museumtuin van GAASBEEK verwent 2000 bezoekers met gesmaakt tuinbezoek en leuke activiteiten

Museumtuin van GAASBEEK verwent 2000 bezoekers met gesmaakt tuinbezoek en leuke activiteiten

Dag_van_de_museumtuin_1
Heel wat bezoekers in de tuin. Foto Ingezonden
 
Dag_van_de_museumtuin_2
 
Dag_van_de_museumtuin_3
 

De Dag van de Museumtuin op 9 september was een succes. Het goede weer speelde in de kaarten en lokte 2000 bezoekers naar de tuin, die voor de gelegenheid tal van activiteiten herbergde. Er was een uitgebreid aanbod voor jong en oud, leek en specialist. 

 Enthousiaste vrijwilligers zorgden voor boeiende rondleidingen, bij de ervaren tuiniers van de Museumtuin kwamen geïnteresseerden alles te weten over het snoeien van fruitbomen en het onderhoud van de tuin. Voor één keer kon zelfs van het fruit geproefd worden. En de smaakpapillen werden meermaals verwend, want de Krijmerie van Gaasbeek trakteerde iedereen op een Museumtuinijsje, gemaakt met pruimen uit de Museumtuin.

 

In de boomgaard vond je standen met informatie en kon je allerlei moois en leuks kopen. Kinderen konden via een kinderzoektocht de Museumtuin ontdekken, zich laten grimeren en kappen of een linnen zak laten bedrukken met een speciaal Museumtuinontwerp. De bezoekers verlieten verrijkt en voldaan de Museumtuin, terwijl ze hun tanden in een lekkere appel of peer zetten.

 

Bezoeker: “Wat een interessante tuin, ik heb veel bijgeleerd tijdens de rondleiding. Ik ging deze zomer naar Engeland om tuinen te bezoeken, maar de Museumtuin is eigenlijk veel mooier.”

 

Het Agentschap voor Natuur en Bos is zeer tevreden: 

Wim De Maeyer, Regiobeheerder: “Ik zag veel tevreden bezoekers die genoten van ons aanbod en dat onder een stralende zon in het prachtige decor van onze Museumtuin, die er ondanks de droge en warme zomer weer heel mooi bij lag.“

Hilde Groenweghe, Eventmanager: “Deze dag is de kroon op het mooie seizoen dat we in de Museumtuin beleven. De opkomst was heel groot en het bezoek aan de tuin werd erg gesmaakt door de bezoekers, dat doet plezier. Met dank aan de tientallen enthousiaste vrijwilligers en de medewerkers van de Museumtuin die dit mogelijk maakten.”

 

De Museumtuin is nog open tot en met 31 oktober, dagelijks van 10 tot 18 uur (in oktober tot 17 uur). Op maandag is de tuin gesloten (www.museumtuingaasbeek.be) of volg alle laatste nieuws op de facebookpagina https://www.facebook.com/museumtuin.gaasbeek

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief