LENNIK – Startdag UP.lab barst van de originele ideeën

LENNIK – Startdag UP.lab barst van de originele ideeën

Up_lab_01__large_
 

 Op zondag 23 september gaven de CC’s, GC’s en jeugddiensten van Pajottenland-Zennevallei het startschot van UP.lab Claim Your Space. Tal van geïnteresseerde jongeren kwamen een kijkje nemen in de kapel van JC Castelhof te Dilbeek, waar het project officieel werd voorgesteld. Tal van originele ideeën, bedacht door lokale jongeren, passeerden de revue. Het belooft alvast een prachtige tweede editie van Up.lab te worden.

UP.lab Claim Your Space staat in het teken van kunst in de openbare ruimte. Verschillende gemeenten en steden uit de regio bieden plekken in de openbare ruimte aan die kunstzinnig ingevuld kunnen worden. Jongeren kiezen een plek uit en creëren een kunstwerk dat voor die specifieke plek bestemd is. Het gaat om kunst in zijn meest brede betekenis: van mobiele hout- en staalinstallaties tot textielbewerking en schilderkunst. vzw Onbetaalbaar is artistiek begeleidende partner in het project. Elke deelnemer wordt één-op-één begeleid door professionele kunstenaars. Het uitdenken van het idee is voorzien voor het najaar van 2018. De concrete uitwerking en plaatsing gaat door in het voorjaar van 2019.

Tegen de zomer van 2019 worden alle kunstwerken gebundeld op een interactieve kaart. Liefhebbers kunnen met deze kaart een route uitstippelen langsheen de verschillende plekken waar de kunstwerken van de jongeren te zien zijn. Op die manier poogt de werkgroep verbindingen te leggen tussen de steden en gemeenten in de regio en hun inwoners. 

Op zaterdag 6 oktober wordt een tweede instapmoment georganiseerd, eveneens in JC Castelhof te Dilbeek. Wie graag creatief aan de slag gaat met publieke ruimte is welkom om de te claimen plekken te ontdekken en mogelijke ideeën voor te stellen.

Wanneer? Zaterdag 6 oktober – start: 14u; einde voorzien om 17u

Waar? JC Castelhof, Molenstraat 102, 1700 Dilbeek

Meer weten? www.uplab.be - info@uplab.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief