LENNIK – Een kunstige openbare tuin rond de Dekenij

LENNIK – Een kunstige openbare tuin rond de Dekenij

Dsc_6057__large__01
 

 Het nieuwe ontwerp geeft de tuin een multifunctionele uitstraling waarbij natuur, kunst en recreatie elkaar ontmoeten. Een belangrijk uitgangspunt was het creëren van een parkgevoel waarbij ‘ontmoeting & rust' centraal staat. Met behulp van een paar subtiele reliëfwijzigingen werd er een centrale plek gemaakt voor theater, picknick, woord & dans,… Daarnaast werd de bestaande verharding vervangen en werden er verschillende vlonders aangelegd. De vlonders zorgen voor meer belevingswaarde. Ze kregen een multifunctioneel en speels karakter waarbij er geopteerd werd voor verschillende niveauhoogtes. Voor de groenaanleg werd er gekozen voor streekeigen groen.
Voor de heraanleg van de dekenijtuin werkte de gemeente Lennik samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

 De zichtbaarheid vanop de straatkant werd geaccentueerd door een prachtige muurschildering van Koen Deweerdt. Uit het hoge gras, achteraan in de tuin, rijzen drie prachtige, met de hand gemaakte keramieken palen op.Deze werden zorgvuldig artisanaal gecreëerd door Lennikse kunstenaar Michèle Lermusiau.

Een kunstzinnige eenheid met de natuur waar menig mens rust kan vinden.

 Op zondag 30 september is iedereen welkom om nog even heerlijk na te zomeren.  Afspraak om 16 uur in de Dekenijtuin (Masiusplein)  voor een lekker home-made aperitiefje met sfeervolle livemuziek op de achtergrond.     


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief