LENNIK - Het kasteelseizoen loopt op zijn laatste benen in Gaasbeek

LENNIK - Het kasteelseizoen loopt op zijn laatste benen in Gaasbeek

Dsc_7105_01_01__large_
 
Dsc_7087_01__large_
 
Dsc_7114_01_01__large_
 
Dsc_7108_01__large_
 

 Het kasteelseizoen in Gaasbeek loopt op zijn einde en met deze ook de indrukwekende expo van Cindy Wright / Dead Poetry.

We proberen een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van de uitzonderlijke tentoonstellingen en het unieke erfgoed van het kasteel. Daarom lanceerden we dit najaar een gloednieuw project: KasteelLab. Het doel van dit project is jongeren, meer bepaald tieners, in contact te brengen met onze kunst en ons erfgoed, maar evenzeer om deze jongeren te prikkelen en uit te dagen.

Dit project is voor ons een eerste worp, maar blijkt een groot succes. Ongeveer honderd leerlingen van kunstacademies uit Halle, Zaventem, Ninove, Liedekerke en Oetingen kwamen naar het kasteel. Hier namen onze educatieve gidsen hen mee op een interactieve rondleiding doorheen de lopende expo ‘Cindy Wright/Dead Poetry’. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag en creëerden werken geïnspireerd door wat ze in de tentoonstelling ontdekten. Het resultaat hiervan wordt op dit moment en tot het einde van het seizoen tentoongesteld in het koetshuis van het kasteel.

Voor de KasteelLab-tentoonstelling selecteerden de deelnemende klassen ieder hun twee beste werken. Wij stelden een jury samen en belonen het meest verrassende, intrigerende en originele werk met een bezoek voor de hele klas aan het atelier van Cindy Wright. Naast deze juryprijs maken de deelnemende klassen ook kans op het winnen van de publieksprijs. De bezoekers van het kasteel kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Het werk met de meeste stemmen wint een achter-de-schermen-rondleiding voor de hele klas in het kasteel. Aarzel dus niet om ook uw stem uit te brengen!

 Praktische informatie / nog tot en met 4 november, iedere dag open, behalve maandag, van 10 u. tot 18 u., laatste bezoek om 17 u. Raadpleeg www.kasteelvangaasbeek.be voor meer informatie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 18 mrt 2019
Marc Sluys | 13 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Devogeleer Emile | 29 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief