N-VA-Lennik vierde nieuwjaar met Assita Kanko

N-VA-Lennik vierde nieuwjaar met Assita Kanko

Lennik1
 
Lennik2
 
Lennik3
 

De N-VA in Lennik en kartelpartner Lennik Kwadraat vierden samen met hun leden nieuwjaar in hun lokaaltje aan de A. Vanderkelenstraat. De partij heeft een traditie van verrassende gastsprekers. Nadat vorig jaar de Catalaanse president Carles Puigdemont op bezoek kwam, pakte men deze keer uit de Assita Kanko.

Kanko is een Vlaamse politica  afkomstig van Burkina Faso. Ze is tevens opiniemaker en columniste voor De Standaard. Ze is een groot voortrekker in de strijd tegen genitale verminking waar ze zelf op 5-jarige leeftijd slachtoffer van werd. Daarnaast is ze actief bij Polin een organisatie over partij- en taalgrenzen heen die meer vrouwen in de politiek wil.

Kanko was voorheen actief bij de MR en stapte recent over naar de N-VA. Ze zal tweede staan op de Europese lijst. Haar interview in het praatprogramma “Alleen Elvis blijft bestaan” ging niet onopgemerkt voorbij.

Kanko werd ingeleid door Kristien Van Vaerenbergh, volksvertegenwoordiger en fractieleider van N-VA-Lennik² in de gemeenteraad. Kristien Van Vaerenbergh hekelde het feit dat de grootste partij van Lennik naar de oppositie werd verwezen omdat Groen ervoor koos de verliezende partijen te depanneren.

In haar speech haalde Kanko uit naar de Waalse partijen die onrealistische oplossingen voorstellen (iedereen minder werken voor hetzelfde loon) maar naar Vlaanderen kijken om ze te financieren. Ze steunt dan ook de vraag naar confederalisme: zodat Vlamingen en Walen elk hun eigen beleid kunnen voeren en er financieel zelf de gevolgen van dragen.

Etienne Van Vaerenbergh sloot af met een blik op de Lennikse politiek. Nergens anders in het Pajottenland en omstreken wordt de oppositie zo slecht behandeld. Zo krijgt de oppositie in Lennik niet het laatste woord, nochtans is dat in alle andere politieke organen wel het geval (parlementen, provincieraden…). Daarnaast heeft de meerderheid lak aan het volgen van wettelijke regels waardoor ze de oppositie steeds dwingt via juridsiche klachten beslissingen ongedaan te laten maken. Een proces dat veel tijd en energie kost. Tijd en energie die N-VA-Lennik² liever zou besteden aan een beter Lennik.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief