LENNIK - Prins Filip op bezoek in het Sint-Godelieve-Instituut

C21

LENNIK - Prins Filip op bezoek in het Sint-Godelieve-Instituut

Bezoek_prins_filip_068
 
Bezoek_prins_filip_018
Bezoek_prins_filip_042
 

Op woensdag 13 januari 2008 bracht prins Filip een bezoek aan het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik. (Dat we dit pas nu publiceren is omdat het bezoek eerst op VTM moest uitgezonden worden, wat ondertussen gebeurd is).

Prins Filip was op woensdag 13 februari 2008 een hele voormiddag aanwezig op het SGI in het kader van de de actie Levenslijn. Marc Dupain, boegbeeld van deze actie, bracht de prins in contact met het SGI nadat hij vernomen had dat het SGI jaarlijks een volledig project rond de fiets uitwerkt.
Een van de onderdelen is het“fietsatelier” waarbij gebruik gemaakt wordt van een handige fietsherstelkoffer, gesponsord door de actie Levenslijn.
 
De prins, die een uiterst ontspannen indruk naliet, volgde samen met de leerlingen van 1 Latc met zeer veel interesse de les bij mevrouw Lea Vandergoten en mevrouw Inge Dewit, beiden leerkracht Technologische Opvoeding. Hij leerde mankementen aan de fiets opsporen en een fietsband hertstellen.
Na een briefing omtrent veilig fietsen in groep in het verkeer, vertrok de prins samen met de leerlingen voor een fietstocht door het Pajottenland.
Tijdens deze tocht nam de prins ruimschoots de tijd om met de leerlingen een praatje te maken en om oprecht bezorgd naar hun vragen en noden te luisteren.
 
Het bezoek van de prins aan het Sint-Godelieve-Instituut is vorige donderdag
28 februari 2008 ruimschoots aan bod gekomen tijdens een bijzondere reportage van VTM 'Op Weg Met Prins Filip En Prinses Mathilde' waarin zowel Prins Filip als prinses Mathilde getuigen over de bekommernis en de zorg die ze koesteren voor de verkeersveiligheid en de verkeersslachtoffers.
 
Het staat buiten kijf dat de schooldirectie en het leerkrachtenteam bijzonder vereerd waren met dit bezoek.
 
Volgende editie “fietsproject” : 14 tot 18 april 2008
 
Volgende workshops komen uitgebreid aan bod (gedetailleerde informatie volgt nog)
-          EHBO
-          Fietsatelier
-          Verkeersveiligheid
-          Gekke fietsen
-          Fietstocht door het Pajottenland (woensdag 16 april 2008)
-          Dode-hoekervaring met vrachtwagen op school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2008
Lieve De Smet
Lieve De Smet
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief