Erfgoeddag in het Barokpaviljoen op 28 april in GAASBEEK

Erfgoeddag in het Barokpaviljoen op 28 april in GAASBEEK

Dsc_0282_large

 Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de 19de editie van Erfgoeddag de schijnwerpers op vakmanschap. Wij grijpen dit thema aan om een mooi stukje meesterlijke kundigheid in de kijker te plaatsen: het unieke gesculpteerde stucplafond in het Barokpaviljoen.

Dat plafond vormt een verhaal op zich en is rijkelijk voorzien van mythologische figuren en bloemen- en fruitranken. Het Barokpaviljoen, gebouwd circa 1620/1625 door de toenmalige kasteelheer, René de Renesse de Warfusée, en het plafond werden grondig gerestaureerd in het kader van het Masterplan van het kasteel. Tijdens Erfgoeddag stellen we het paviljoen exclusief open en geeft restauratrice Freya Joukes (Altri Tempi) tekst en uitleg bij de werken. Deze lezingen gaan door op zondag 28 april om 14 u. en om 15 u. in het kasteel. Nadien is er een geleid bezoek voorzien aan het Barokpaviljoen.

Praktische informatie / U kan zich inschrijven voor een van beide lezingen door een mail te sturen voor woensdag 24 april naar kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding van erfgoeddag, het voorkeursuur van de lezing (14 u. of 15 u.), uw naam, en de vermelding of u alleen komt of met twee. Opgelet! Het aantal plaatsen voor deze lezingen is beperkt (2 x 25 pers.). Wees er dus snel bij! De lezing en het geleide bezoek aan het paviljoen zijn gratis, toegang tot de expo in het kasteel is betalend. Meer info via https://www.kasteelvangaasbeek.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief