LENNIK - LC Kasteel van Gaasbeek organiseert haar derde klassiek concert

C21

LENNIK - LC Kasteel van Gaasbeek organiseert haar derde klassiek concert

400
 

LC Kasteel van Gaasbeek brengt na de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht vorig jaar nu de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen naar Halle op woensdag 15 mei. Dit harmonieorkest is zowel in binnen- als buitenland zeer gerenommeerd bij het grote publiek. Dat ze Halle aandoet is een unieke kans voor alle muziekliefhebbers. En u toont meteen uw warm hart voor goede doelen.

 

Het concert vindt plaats op woensdag 15 mei 2019 om 20u in de Basiliek te Halle.

 

Internationale faam

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen werd opgericht in 1832 en staat sinds begin 2008 onder leiding van Commandant Kapelmeester Yves Segers.

 

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat uit een groot harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici, allen titularis van verschillende Eerste Prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, en een trompetterkorps van 19 trompetters. 

 

Dirigent Yves Segers

Na zijn humaniora studeerde Yves Segers gedurende 10 jaar aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en behaalde maar liefst 4 diploma’s waaronder 3 Masterdiploma’s.

 

Als fluitist is Yves Segers laureaat van verschillende wedstrijden en werd hij geselecteerd voor de International Flute Competition in Denemarken. Op zijn 17de maakte Yves deel uit van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen. Sinds maart 2008 staat Yves als chef-dirigent aan het hoofd van de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Ook bekende artiesten zoals Will Tura, Paul Michiels, Ozark Henry, Helmut Lotti en Jo Lemaire concerteerden onder zijn leiding. Yves wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid tijdens internationale wedstrijden voor orkesten en dirigenten. Hij is tevens docent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 

Niet aan hun proefstuk

Drie jaar geleden organiseerde LC Kasteel van Gaasbeek haar eerste klassiek concert in de Basiliek van Halle voor haar 40-jarig bestaan. De Belgische Kamerfilharmonie Casco Phil speelde toen Mozart en Mendelssohn. Het initiatief en het programma werden toen zo gewaardeerd door het publiek en dus volgde vorig jaar een tweede concert met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Toen kregen we Bernstein, medleys in Glenn Miller stijl en een prachtige uitvoering van de soundtrack van Pearl Harbor. Geen twee zonder drie en het is dan ook met bijzondere fierheid dat we dit jaar de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen naar Halle kunnen halen.

 

Exclusief in Halle

Dit concert dat op woensdag 15 mei om 20u plaats vindt in het prachtige kader van de Basiliek van Halle, brengt een publieksvriendelijk programma van anderhalf uur. U krijgt muziek van Tsjaikovsky, Bach, Elgar en Waegenaer. Aansluitend is er nog een gezellige receptie in het oude Postgebouw van Halle.

 

De opbrengst gaat weer integraal naar goede doelen van LC Kasteel van Gaasbeek. Er zijn 2 prijsformules: 35€ voor receptie vooraf en gereserveerde zitplaatsen, 15€ voor de andere zitplaatsen.

 

Toegangskaarten voor het concert kunnen aangekocht worden op de 2 verkooppunten: Papierhandel Marcelis (Halle) en Apotheek Beaujean (Don Bosco - Halle) of kunnen besteld worden door te mailen naar info@lionsgaasbeek.be

 

 

Meer info op info@lionsgaasbeek.be..

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief